Konya’da sosyetik ayin

Konya’da Hiçhane’de gerçekleştirilen Şeb-i Arus gecesinde sahnede olan “Ayna Ayna” adlı müzik grubunun tef ve saz eşliğinde sunduğu performans, sosyal medya platformlarında geniş yankı uyandırdı.

MEVLANA’NIN ŞEB-İ ARUS GECESİ

Şeb-i Arus terimi, Mevlana’nın ölüm yıl dönümü için kullanılan özel bir ifadedir. Anlamı “düğün gecesi” veya “gelin gecesi” olan Şeb-i Arus, Mevlana’nın vefatını bir ayrılık değil, sevgiliye (Allah’a) kavuşma günü olarak gördüğü anlamı taşır.

Konya’da özellikle her yıl 17 Aralık’ta düzenlenen etkinliklerle kutlanan Şeb-i Arus, Mevlana’nın sonsuzluğa yürüdüğü günü anmak ve manevi bir coşkuyla hatırlamak için düzenlenir. Sema törenleri, ilahiler, şiirler ve konuşmalar gibi çeşitli etkinliklerle renklenen gecede, sanatseverler ruhlarını dinlendirme fırsatı bulurlar.

Kaynak: Odatv.com

Related Posts

Elon Musk’tan sorduğu soru Trump’ın başını yakacak: ABD sistemini kökten değiştirecek

Elon Musk, ABD’de iki parti sistemine meydan okuyacak yeni bir siyasi oluşum için ilk adımı attı. X’te başlattığı “Amerika Partisi kurulsun mu?” anketi saatler içinde yüz binlerce yanıt aldı. Musk, Senato ve Meclis’te az sayıda koltukla sistemi kilitleyebileceklerini savundu.

Engelsiz yaşamda bir ilk: Kocaeli’de örnek merkez hizmete açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit’te inşa ettiği Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katıldığı törenle açıldı. Doğum öncesinden itibaren engelli bireylere destek sunmayı hedefleyen merkez, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Sadece 15 dakika güneşte uyudu… Gözünü açtığında kabus başladı

Sadece 15 dakikalık güneş maruziyeti, 67 yaşındaki kadının yüzünü tanınmaz hale getirdi. Güneş zehirlenmesi teşhisi konulan kadın şimdi başka bir hastalıkla mücadele ediyor…

Bursa’da otomobil ile motosikletin çarpıştı: 1 ağır yaralı

Bursa’da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi ağır yaralandı.

İzmir’de odacıyı da gözaltına almışlar

İzmir operasyonunda haklarında gözaltı kararı verilen 157 kişi ile ilgili ilginç bilgiler ortaya çıktı: Ölü çıkan bir şüphelinin yanında bir odacı ve bir şoför de sorgulanıyor.

Cem Aydın’dan Saraçhane’de yaralanan genci hastanede ziyaret etti

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın,, İBB Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. gününde dün Saraçhane’de yapılan mitingde bıçakla yaralanan Fırat Baran Önder’i ziyaret etti.