Katlanabilir iPhone netleşiyor: Ekran kırışıklığını unutun

Katlanabilir telefonlar bildiğiniz gibi uzun bir süredir hayatımızda ve Apple halen bu yarışa dahil olabilmiş değil. Dolayısıyla uzun süredir katlanabilir iPhone‘un ne zaman piyasaya çıkacağı konuşuluyor ve bugüne kadar yalnızca bazı “tahmini” özellikler paylaşıldı. Ancak bu belirsizlik yavaş yavaş sonlanıyor. Son olarak cihazın tasarımı hakkında önemli detaylar ortaya çıktı. 

Tasarımıyla rakipsiz olabilir

Son sızıntılara göre Apple, ilk katlanabilir telefonunda amorf alaşımı kullanmayı planlıyor. Kaçıranlar için “sıvı metal” olarak da bilinen bu bileşen, bükülmeye, deformasyona ve baskıya karşı oldukça dayanıklı ve geleneksel titanyuma kıyasla 2,5 kat daha güçlü olacak. Bu da menteşenin ömrünü uzatırken cihazın genel dayanıklılığını önemli ölçüde artıracak.

Öte yandan bu özel menteşe tasarımının ekranın katlanma noktasında oluşan kırışıklıkları azaltabileceği veya tamamen yok edebileceği belirtiliyor. Bunun daha önceki raporlarla benzer olduğunu söyleyelim. Keza uzun süredir şirketin esnek OLED ekran teknolojisini geliştirmek için donanım tedarikçileriyle çalıştığı ve ekranın katlandığında oluşabilecek deformasyonları minimize etmeye odaklandığı söyleniyor.

Katlanabilir iPhone’un henüz resmi olarak doğrulanmadığını belirtelim. Ancak yakın tarihte Jeff Pu, cihazın Foxconn’da “Yeni Ürün Tanıtımı (NPI)” aşamasında test edildiğini sızdırdı. Seri üretimin ise 2026’nın ikinci yarısında başlaması ve cihazın 2026 sonunda veya 2027 başında piyasaya çıkması bekleniyor. 

Katlanabilir iPhone beklenen özellikler

Apple’ın ilk katlanabilir iPhone modeli için Galaxy Z Fold serisine benzer bir yaklaşım benimsediği doğrulandı. Cihaz, katlandığında 9-9,5 mm, açıldığında ise 4,5-4,8 mm kalınlığında olacak. Ekran tarafında ise, 7,8 inç büyüklüğünde iç ekran ve 5,5 inç dış ekranın yer alacağı belirtiliyor. 

Related Posts

Hiç bir işe yaramayan robottan 24 saatte 500 bin dolar kâr ettiler

Yapay zekâya dayalı açık kaynaklı projeleriyle tanınan Hugging Face, Raspberry Pi tabanlı Reachy Mini’yi piyasaya sürdü. Karikatür gibi antenleri ve gözleriyle dikkat çeken robot, kullanıcıya hiçbir özellik sunmuyor. Buna rağmen ilk 24 saatte 500 bin …

Aşırı sıcaklar süt üretimini vurdu: Bir günün etkisi haftalarca sürüyor

Yeni bir araştırma, aşırı sıcakların ineklerin süt üretimini önemli ölçüde azalttığını ve yüksek teknolojili soğutma sistemlerinin bile bu sorunu tamamen çözemediğini ortaya koydu. Science Advances dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, tek bir günlük aşırı sıcak, süt üretimini yüzde 10 oranında düşürebilirken, sıcak stresinin etkileri bir haftadan daha uzun sürebiliyor.

Elektronik deri ile sağlığın geleceği yeniden şekilleniyor

Bilim dünyası, sağlık teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Kendini onaran elektronik deri (e-deri), giyilebilir teknoloji alanında devrim niteliğinde bir adım olarak karşımıza çıktı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri sürekli izleyen …

İstanbul’da geçen Türk oyunu dünyada gündem oldu

Türk oyun stüdyosu Elyzio’nun yeni projesi “Pera Coda”, uluslararası oyun basınında geniş yankı uyandırdı.

Ebrar Keskin’den altın madalya

Milli para atlet Ebrar Keskin, Çekya’da devam eden Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışmasının 9. ve son ayağında gülle atmada altın madalya kazandı.

Türkiye çip üretiminde uzun vadeli planlara odaklanıyor

Teknolojideki hızlı gelişim dünyada çip ihtiyacını giderek artırırken Türkiye de bu alanda orta ve uzun vadeli uygulamalarla telekomünikasyondan bilişime, savunmadan otomotive kadar ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hedefliyor.