Samsung’un sevimli robotu Ballie, Google desteğiyle satışa çıkıyor

Samsung ve Google’dan Yeni Bir İş Birliği: Ballie İle Evler Daha Akıllı Hale Geliyor

Haber Merkezi

Teknoloji dünyasının devleri Samsung ve Google, iş birliklerine yeni bir boyut kazandırıyor. Galaxy telefonlarında başarılı iş birliklerine imza atan Samsung, şimdi de yaklaşan akıllı ev robotu Ballie için Google’ın Gemini yapay zekasını tercih ediyor.

Bu stratejik ortaklık sayesinde Ballie, evdeki işlerinizi halledebilecek ve doğal bir şekilde sizinle iletişim kurabilecek kişisel bir yapay zeka asistanına dönüşecek. Küçük ve tekerlekli tasarımıyla dikkat çeken Ballie’nin bu yaz piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Gemini Yapay Zekası Ballie İçin Neler Sunacak?

Samsung ve Google Cloud arasındaki iş birliği sayesinde, Gemini’nin üretken yapay zekası Ballie’ye entegre edilecek. Ballie, ışıkları ayarlamaktan misafirleri karşılamaya, programları yönetmekten hatırlatıcılar kurmaya kadar birçok görevi yerine getirebilecek.

Özellikle dikkat çekici olan hususlardan biri, Ballie’nin size doğal bir şekilde sohbet ederken tüm bu işlemleri gerçekleştirebilmesidir.

Ballie Nasıl Çalışacak?

Ballie, hem sesli hem de işitsel verileri işleyebilecek ve evin farklı sensörlerinden elde edilen bilgileri kullanabilecek. Samsung’un dil modelleri ve Gemini’nin çoklu yeteneklerini kullanarak farklı durumlara anında uyum sağlayabilecek ve size yardımcı olabilecek.

Örneğin, gardırobunuzun önünde ne giyeceğinizi düşünürken Ballie’den tavsiye alabilirsiniz. Ayrıca, sağlık ve zindelik konularında da size destek olabilecek ve kişiselleştirilmiş tavsiyeler sunabilecek.

Ballie, evdeki işleri kolaylaştırmak ve yaşamınızı daha konforlu hale getirmek için tasarlanmıştır.

Piyasaya Çıkış ve Fiyat Beklentisi

Ballie’nin çıkış tarihi hakkında henüz net bir bilgi olmasa da yaklaşan yaz aylarında daha fazla detayın açıklanması bekleniyor. İlk etapta ABD ve Güney Kore pazarlarında satışa sunulacak olan Ballie’nin fiyatı hakkında ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı, ancak bütçe dostu bir seçenek olmayacağı tahmin ediliyor.

Related Posts

Türkiye çip üretiminde uzun vadeli planlara odaklanıyor

Teknolojideki hızlı gelişim dünyada çip ihtiyacını giderek artırırken Türkiye de bu alanda orta ve uzun vadeli uygulamalarla telekomünikasyondan bilişime, savunmadan otomotive kadar ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hedefliyor.

Artık hiçbir hesap güvende değil! Milyarlarca kullanıcının giriş bilgileri ele geçirildi

Ortaya çıkarılan yeni veri sızıntısı, çok sayıda platformdaki 16 milyar kullanıcının giriş bilgilerinin çalındığı tespit edildi. Google ve Apple başta olmak üzere çok sayıda sosyal medya hesabının da içinde olduğu bu sızıntıda iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi kullanmayan hesapların daha yüksek tehdit altında olduğu vurgulandı.

Tesla’nın insansı robot projesi Optimus’un başındaki isim şirketten ayrılıyor

Tesla’nın Optimus isimli insansı robot projesini firmanın geleceği için oldukça önemli. Şu sıralar Trump ile bir kriz içerisinde olan Elon Musk, her fırsatta bunu dile getiriyor. Nitekim projenin son aşamasına gelen insansı robotlarının yemek karıştırdığı, çöp topladığı ve yerleri süpürdüğü gibi detaylar ile karşılaşmıştık. Tüm bu süreç yolunda gidiyor gibi gözükse de Optimus projesinden çok önemli bir ayrılık geldi.

Milli yelkenciler Optimist Avrupa Şampiyonası’nda zirvede

İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen 2025 Optimist Avrupa Şampiyonası’nda Milli yelkenciler, 1 altın ve 1 bronz madalya alırken, takım halinde de birincilik elde etti.

Beynin fazla çalışmasını önleyecek yüz dövmesi geliştirildi

Sensörler, hava trafik kontrolörleri, kamyon şoförleri ve diğer işçilerin maruz kaldığı zihinsel zorlanmayı izleyerek güvenliklerine katkı sağlayabilir.

Türkiye Para Atletizm Grand Prix’sinde 9 madalya kazandı

Dünya Para Atletizm Grand Prix’sinin altıncı etabında milli takım, 7’si altın, 2’si gümüş 9 madalya kazandı. Millilerden Ali Enes Kaya, T12 100 metre, 200 metre ve 400 metre kategorilerinde üç altın, Serap Demirkapu, F12 gülle atmada ve cirit atmada altın madalya elde etti.