Genç Girişimciden Akrep Yetiştiriciliği ve Zehir Tüketimi Deneyimi

Zilan Özdemir, Beslediği 3 Bin Mavi Akrepten Zehrini Sağlayıp Tüketiyor

Ankara’da yaşayan 18 yaşındaki Zilan Özdemir, küçük bir odada 3 bin adet mavi akrep besliyor ve bu akreplerin zehrini tüketiyor. Özdemir, kameralar karşısında akrebin zehrini sağarak, küp şekerin üzerine damlatıp yedi.

Özdemir, Ankara’nın Ayaş ilçesinde yaşamaktadır ve 16 yaşındayken mavi akrep yetiştirmeye karar vermiştir. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izinlerini alarak 18 yaşına gelen Özdemir, 3 bin adet mavi akrebi küçük bir odada beslemeye başlamıştır. Haftada bir defa, akreplerden sağladığı zehri tüketmektedir; çünkü bu zehir özellikle kanser tedavisinde ve nörolojik hastalıkların tedavisinde umut vadetmektedir.

Özdemir’in, YouTube’da Harran Üniversitesi’nin akrep zehriyle ilgili çalışmalarını görmesinin ardından akrepleri beslemeye karar verdiği ve ailesinin de kendisine büyük destek olduğu belirtilmektedir. Mavi akrep, UV ışık altında parlayan bir akrep türüdür ve Mezopotamya’da yaygın olan kara akrep, bu özelliği nedeniyle mavi akrep olarak adlandırılmaktadır.

Özdemir, mavi akreplerin bakımının belirli sıcaklık ve şartlarda yapıldığını, bu akreplerin sarı akrepten farklı olarak 12 ila 27 derece arasında yaşadığını ve bu nedenle özel koşullar gerektirdiğini belirtmektedir. Akreplere haftada bir su verildiğini ve canlı yem olarak hamam böceği ve çekirge gibi besinlerin verildiğini ifade etmektedir.

Özdemir, akreplerin bulunduğu odaların özel koşullar gerektirdiğini ve şehir merkezinden uzak bir yer tercih ettiklerini, ayrıca akreplerin odadan çıkamaması için önlemler aldıklarını söylemektedir. Akrep zehrini sağıp tüketen Özdemir, kanser tedavisi ve diğer hastalıklar için akrep zehrini kullanmanın faydalı olduğunu belirtmektedir.

Türkiye’de akrep üretim tesisleri kuran insanlar için belirli düzenlemelerin yapıldığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izin verdiği 86 tesise teknik yönden onay verildiği belirtilmektedir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / KAAN TAŞKIN – Genel

Related Posts

Melis Fis Skolyoz Öyküsünü Anlattı

Melis Fis Skolyoz neden olur? Şarkıları ve enerjisiyle geniş kitlelerin sevgisini kazanan genç şarkıcı Melis Fis, skolyoz hikayesini anlattı. 

Uzmanı uyardı: Yoğun ve uzun süren adet kanamaları rahim poliplerinin habercisi olabilir!

Uzmanı uyardı: Yoğun ve uzun süren adet kanamaları rahim poliplerinin habercisi olabilir!

Bir milyonda bir görülüyor: 21 yaşındaki genç bu hastalığı yendi

Kazakistan’da akut lösemi tanısıyla İstanbul’a gelen 21 yaşındaki Azamat Iltyzyr, yapılan tetkikler sonucu 1 milyonda 1 görülen nadir bir lenfoma türüne sahip olduğunu öğrendi. Uygulanan tedavi ve öz kardeşinden yapılan kök hücre nakli sayesinde sağlığına kavuşan genç hasta, bugün spor yapıyor, çalışıyor ve hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Hap mı, bitki mi? Ne işe yarıyor, ne zararlı?

Uykusuzluğa karşı çare olarak görülen her ürün güvenli değildir. İlaçlar, çaylar, takviyeler…
Peki hangisi gerçekten işe yarıyor? 50 yaş üstünde uyku destek ürünleri bilinçsizce kullanılıyor. Oysa bazıları sabah sersemliği, düşme riski ve bağımlılık yapabilir.

Uzmandan öneri: Bayramda sağlık için ikramınız kuru meyve olsun

Uzmandan öneri: Bayramda sağlık için ikramınız kuru meyve olsun

‘Göz nezlesinde her kaşıma, bir sonraki kaşıntıyı artırır’: Dikkat göz şeklini bozabilir!

Göz nezlesinin tedavisinde ilaçlardan çok korunma önlemlerinin belirleyici olduğunu özellikle gözleri kaşımaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar Marol, “Her kaşıma, bir sonraki kaşıntıyı artırır. Bu zincir özellikle çocuklarda kalıcı göz şekil bozukluklarına, hatta keratokonus gibi ilerleyici göz hastalıklarına neden olabilir. Gözlerin kesinlikle kaşınmaması gerekir” dedi.