Tayland, yapay zeka destekli ilk robot polisini tanıttı

Tayland’da Songkran Festivali’nde Görev Yapan Robot Polis Tanıtıldı

Tayland’ın Nakhon Pathom eyaletindeki Songkran Festivali sırasında görevlendirilen dünyanın ilk robot polisi ‘Cyborg 1.0’, yapay zeka teknolojisinin nimetlerinden yararlanılarak tasarlanmıştır. Polis üniforması giyen robot polis, etkinlik alanında güvenliği sağlamak amacıyla görevlendirilmiştir.

Tayland Kraliyet Polisi ve Nakhon Pathom polisinin ortaklaşa geliştirdiği ‘AI Police Cyborg 1.0’, akıllı yapay zeka kameralarına sahip bir Robocop polis robotudur. Robot polis, etkinlik alanı içinde ve çevresinde bulunan güvenlik kameralarını ve uçan droneları kullanarak güvenliği sağlamaktadır. Ayrıca yüz tanıma sistemi sayesinde aranan kişileri tespit ederek yetkililere uyarı vermektedir. Su tabancaları haricinde tehlike yaratabilecek silah benzeri nesneleri tespit edebilme özelliğine sahiptir.

Yapay zeka teknolojisi sayesinde robot polis, bulunduğu her ortamda CCTV ve dron görüntülerini analiz ederek çevredeki olayları takip edebilmektedir.

Related Posts

Ebrar Keskin’den altın madalya

Milli para atlet Ebrar Keskin, Çekya’da devam eden Dünya Para Atletizm Grand Prix yarışmasının 9. ve son ayağında gülle atmada altın madalya kazandı.

Türkiye çip üretiminde uzun vadeli planlara odaklanıyor

Teknolojideki hızlı gelişim dünyada çip ihtiyacını giderek artırırken Türkiye de bu alanda orta ve uzun vadeli uygulamalarla telekomünikasyondan bilişime, savunmadan otomotive kadar ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hedefliyor.

Artık hiçbir hesap güvende değil! Milyarlarca kullanıcının giriş bilgileri ele geçirildi

Ortaya çıkarılan yeni veri sızıntısı, çok sayıda platformdaki 16 milyar kullanıcının giriş bilgilerinin çalındığı tespit edildi. Google ve Apple başta olmak üzere çok sayıda sosyal medya hesabının da içinde olduğu bu sızıntıda iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi kullanmayan hesapların daha yüksek tehdit altında olduğu vurgulandı.

Tesla’nın insansı robot projesi Optimus’un başındaki isim şirketten ayrılıyor

Tesla’nın Optimus isimli insansı robot projesini firmanın geleceği için oldukça önemli. Şu sıralar Trump ile bir kriz içerisinde olan Elon Musk, her fırsatta bunu dile getiriyor. Nitekim projenin son aşamasına gelen insansı robotlarının yemek karıştırdığı, çöp topladığı ve yerleri süpürdüğü gibi detaylar ile karşılaşmıştık. Tüm bu süreç yolunda gidiyor gibi gözükse de Optimus projesinden çok önemli bir ayrılık geldi.

Milli yelkenciler Optimist Avrupa Şampiyonası’nda zirvede

İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen 2025 Optimist Avrupa Şampiyonası’nda Milli yelkenciler, 1 altın ve 1 bronz madalya alırken, takım halinde de birincilik elde etti.

Beynin fazla çalışmasını önleyecek yüz dövmesi geliştirildi

Sensörler, hava trafik kontrolörleri, kamyon şoförleri ve diğer işçilerin maruz kaldığı zihinsel zorlanmayı izleyerek güvenliklerine katkı sağlayabilir.