Bakan Uraloğlu: “Bakanlığımız sorumluluğundaki yerler deprem felaketini hasarsız atlattı”

Bakan Uraloğlu: KGM Bölge Müdürleri Toplantısı’nda Yaptığı Konuşmada Yolların Önemi Üzerinde Durdu

Bakan Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 75’inci “KGM Bölge Müdürleri Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet döneminde önemli bir dönüşüm yaşandığını vurgulayarak, Ankara-İstanbul arasındaki yolculuk süresinin 79 saatten 18 saate, Ankara-Samsun arasındaki yolculuk süresinin ise 96 saatten 20 saate düştüğünü belirtti. Bakan Uraloğlu, bu dönüşümün sadece yolların yapımını değil, ülkenin geleceğini inşa etme sorumluluğunu da beraberinde getirdiğini ifade etti.

Geleceğin ihtiyaçlarını öngören, yüksek standartlarda hizmet sunan bir kurum olarak ilerlediklerini vurgulayan Uraloğlu, bölge müdürleri toplantılarının sadece bürokratik mekanizmalar değil, dava ve hizmet sevdasını tazeleme buluşmaları olduğunu dile getirdi.

Bakan Uraloğlu, yapılan toplantılarda stratejik hedeflerin belirlendiğini, tecrübelerin paylaşıldığını ve ortak akılla yol haritalarının çizildiğini belirterek, bu birlikteliğin ülkemizin kalkınma yolculuğuna örnek olacağını söyledi.

Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün “Yol medeniyettir” vizyonuyla 86 milyon vatandaşın gelecek yolculuğunun merkezinde olduğunu vurgulayarak, yapılan seferberlikle bölünmüş yol ağının 4 kat artırılarak 29 bin 742 kilometreye ulaştırıldığını ve 77 ili güvenli ve konforlu yollarla birbirine kavuşturduklarını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, taşıt hareketliliğinin artmasına rağmen kara yolu kazalarındaki can kayıplarının önemli ölçüde azaldığını belirterek, her hayatın değerli olduğunu ve sıfır can kaybı hedefine kararlılıkla yüründüğünü söyledi.

Uraloğlu, yaptıkları projelerle deprem gibi doğal afetlerde ulusal altyapının önemli olduğunu vurgulayarak, olası bir depremde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’ya ulaşımın Kuzey Marmara Otoyolu’ndan sağlanabileceğini belirtti.

Akıllı ulaşım sistemlerine yönelik çalışmaların önemine değinen Uraloğlu, müteahhitlik sektörünün Türkiye’yi birçok alanda temsil ettiğini ve ulaşım projelerinin entegre sistemlerle güçlendirildiğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, tasarruf ilkesine sadık kalarak kaynak temini için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirterek, yapılan her yol projesinin ülkenin geleceğine katkı sağladığını söyledi.

Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen ise her yol projesiyle ülkenin ve milletin geleceğine katkı sağladıklarını ifade ederek, şehirleri birbirine bağlayan ve insanları bir araya getiren bir yol ağının oluşturulduğunu belirtti.

Related Posts

Terörsüz Türkiye vizyonuna iş dünyasından tam destek: ‘Tarihi dönüm noktası’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Terörsüz Türkiye’ vizyonu, iş dünyasından geniş destek gördü. DEİK, TİM, İTO ve İSO başkanları, sürecin ülke için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ve ekonomik üretim ile yatırımlara büyük katkı sağlayacağını vurguladılar.

Binek otomobil ihracatı son 5 yılda yüzde 47 arttı

Türkiye, yılın ilk yarısında sadece Fransa’ya 1 milyar doların üzerinde binek otomobil ihracat edilirken, 2020 yılına göre yüzde 47 artan otomobil ihracatı, 4 milyar 295 milyon 729 bin dolardan 6 milyar 318 milyon 306 bin dolara çıktı.

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla bir araya geldi: Kırgınlıklar azaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.