İhracatta nisan ayında geçen yıla göre artış

Uludağ İhracatçılar Birliği İhracat Rakamlarını Açıkladı

Uludağ İhracatçılar Birliği (UİB), 2025 Nisan ayı ihracat rakamlarını duyurdu. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artışla 3,2 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştiren UİB, yılın ilk 4 aylık döneminde ise toplamda 13 milyar 65 milyon 358 bin dolarlık bir ihracat yaptı.

UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, rakamları değerlendirirken, “Global ekonomideki değişiklikler, ihracatçılarımızın stratejik adımlar atmasını gerektiriyor. Ancak üyelerimizin gayretli çalışmaları sayesinde Uludağ İhracatçılar Birliği olarak ihracatımızı artırmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Aynı dönemde Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) ihracatı da yüzde 16 artarak 2 milyar 754 milyon 997 bin doları bulurken, yılın ilk 4 aylık dönemindeki toplam ihracatları yüzde 8,5 artışla 11 milyar 112 milyon 842 bin dolara ulaştı.

NİSANDA 100 MİLYON DOLARA YAKLAŞTI

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Nisan ayında 98 milyon 610 bin dolarlık bir ihracat gerçekleştirirken, yılın ilk 4 aylık dönemindeki ihracatları 408 milyon 22 bin doları buldu.

Nisan ayında 69 milyon 568 bin dolarlık ihracat yapan Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ise Ocak-Nisan dönemi toplamında 272 milyon 997 bin dolarlık bir ihracat yaptı.

Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB) Nisan ayında 23 milyon 752 bin dolarlık bir ihracat gerçekleştirirken, yılın dört aylık dönemindeki ihracatları 92 milyon 637 bin dolar oldu.

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) ise Nisan ayında 7 milyon 984 bin dolarlık bir ihracat yaparken, dört aylık dönemde 47 milyon 112 bin dolarlık dış satış gerçekleştirdi.

Related Posts

ABD’nin petrol sondaj kulesi sayısı azaldı

ABD’de petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 5 azaldı. ABD’deki petrol sondaj kulesi sayısı son bir yılda ise 22 azaldı.

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Fed yetkilisinden kritik tarife uyarısı

Fed Guvernörü Michael Barr, tarifelerin yüksek enflasyon ve işsizlik yaratabileceği uyarısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir