Gülaylar’ın sahibi 24 saatte 3 kez ifade değiştirdi: AKP’li isimleri çıkardı, serbest kaldı…

İBB Operasyonunda Tutuklanan İş İnsanı Mehmet İlhan Gülay 3 Kez İfade Verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yapılan soruşturma kapsamında tutuklanan iş insanı Mehmet İlhan Gülay, 24 saat içinde üç kez ifade vererek dikkat çekti. Gülay, son ifadesinde AKP’li isimlerden geri adım atarak İBB’yi suçladı ve serbest bırakıldı.

Gülaylar Altın, Nişantaşı City’s ve Meydan AVM gibi birçok prestijli markanın sahibi olan Mehmet İlhan Gülay, 6 Mayıs’ta tutuklanmıştı. 24 saat içinde üçüncü kez savcılık karşısına çıkan Gülay’ın ifadelerindeki değişiklikler dikkat çekiciydi.

AKP’li İsimler Geri Çekildi, Yeni İsim Eklendi

Gülay’ın ilk ifadesinde Ataşehir’deki bir imar alanıyla ilgili olarak Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AK Parti İBB Grup Başkanvekili Adnan Zeki Bostan ve Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit’in isimleri geçiyordu. Ancak son ifadesinde bu isimlere yer verilmedi.

Önceki ifadesinde Adnan Zeki Bostan için “Bu şahısların Ekrem İmamoğlu suç örgütü ile bir arada olmaları mümkün değildir” ifadesini kullanan Gülay, son ifadesinde bu isimlere hiçbir şekilde atıfta bulunmadı.

Aynı şekilde, Tevfik Göksu’ya ilişkin açıklamaları da son ifadesinde yer almadı. Gülay, son ifadesinde görüşmesini anlattığı sırada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan Buğra Gökçe ismini yeni ekledi.

Gülay, Ekrem İmamoğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmeyi anlatırken İmamoğlu’nun kendisini Buğra Gökçe’ye yönlendirdiğini ifade etti. Bu iddia, önceki ifadelerinde yer almamıştı ve dikkat çekiciydi.

“İBB Beni Mağdur Etti”

Mehmet İlhan Gülay, son ifadesinde İBB’nin kendisini mağdur ettiğini söyleyerek çarpıcı bir savunma yaptı. Gülay, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İfadesinde, İBB Meclisi İmar ve Bayındırlık Kentsel Yenileme Komisyonu’nun aldığı kararın kendisini mağdur ettiğini belirten Gülay, yaşadığı haksızlığı kamuoyuna duyurdu.

İmar Planı AKP’li Oylarla Geçmişti

Gülay’ın avukatı Yaşar Yetiş’e göre, söz konusu taşınmaz AK Partili belediye döneminde alınmıştı. Avukat Yetiş, plan değişikliğinin aslında müvekkili aleyhine sonuçlandığını savunarak iddialara karşı çıktı.

Avukat, plan değişikliği işleminin AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla İBB Meclisi’nde geçtiğini ve rüşvet iddialarının asılsız olduğunu belirtti. Ayrıca plan notunda müvekkilin haklarının sınırlı olduğunu vurguladı.

Sonuç: İfade Trafiği Soru İşaretleri Doğurdu

Mehmet İlhan Gülay’ın üç ayrı ifade süreci ve ifadelerde yer alan değişiklikler kamuoyunda soru işaretlerine neden oldu. Soruşturmanın ilerleyen günlerinde yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Related Posts

Gazze’de can kaybı 52 bin 810’a çıktı

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 23 artarak 52 bin 810’a yükseldi.

BBP lideri Destici: Silah bırakma işi sadece PKK ile sınırlı kalmamalı

BBP lideri Destici: Silah bırakma işi sadece PKK ile sınırlı kalmamalı

SÖZCÜ’nün torpil haberi meclis gündeminde

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, SÖZCÜ’nün Karaman İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda torpil iddialarıyla tartışma yaratan daimî işçi alımı haberini TBMM gündemine taşıdı. Ünver, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, işe alınan kişilerin büyük bölümünün iktidar partisinin teşkilat mensuplarının yakınları olduğuna dair iddiaları sordu.

Özel’e isim vermeden ‘geçmiş olsun’ diyen Bahçeli’ye MHP’li isimden övgü

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ‘bir siyasi kurumun yöneticisi’ olarak tanımlamasını MHP’li Feti Yıldız, sosyal medya üzerinden övdü.

130 kişinin öldüğü Çuhadar Sitesi davasında 1 hapis, 1 beraat

Kahramanmaraş’ta 130 kişinin hayatını kaybettiği Çuhadar Sitesi’nin 6 Şubat’taki ilk depremde yıkılması ile ilgili Sıtkı Okumuş (57) 15 yıl 6 ay 24 gün hapis cezasına çarptırıldı, Fatih Karakale (67) beraat etti, firari Enes Köksalmış’ın (58) dosyası ayrıldı.

Yıldırım düşen doğal gaz hattında yangın söndü

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde Ordu-Giresun doğal gaz arzını sağlayan hatta yıldırım isabet etmesi sonucu çıkan ve kontrollü devam eden yangın söndü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir