Arçelik 70. yaşını kutladı: Ürettiklerimizi üst üste koysak Ay’a ulaşırdı

“`html

Arçelik, 70. Yılını Coşkuyla Kutladı

Türkiye’de beyaz eşya sektörünün öncüsü olan Arçelik, 70. yıl dönümünü özel bir etkinlikle kutladı. Etkinliğin ev sahipliğini üstlenen Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, marka olarak üretim alanındaki üstün konumlarını, teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarındaki liderliklerini, çevresel sürdürülebilirliğe sundukları katkıları ve milyonlarca kullanıcı üzerindeki etkilerini çarpıcı verilerle açıkladı. Arçelik’in, 1955 yılından bu yana hem yurt içinde hem de uluslararası alanda ekonomik, sosyal, çevresel ve kültürel bir değer olarak toplumuna sunduğu katkılar yeniden vurgulandı.

Can Dinçer: Sanayi ve Teknolojinin Simgesi Olduk

Arçelik’in Avrupa’da ve Türkiye’de sektördeki liderliğini vurgulayan Can Dinçer, “Bugün sadece 70. yılımızı değil, Türkiye’nin sanayi ve teknoloji tarihindeki önemli bir dönemeçti de kutluyoruz. Merhum kurucumuz Vehbi Koç’un ‘Ülkem varsa ben de varım’ ilkesinden aldığımız ilhamla, 1955’ten bu yana ülkemiz için durmaksızın üretim yapmaya ve değer katmaya devam ediyoruz. Hedefimiz, Türkiye’deki fabrikalarımız ve çalışanlarımızla birlikte yenilikçi çözümler sunarak istihdam sağlamanın yanı sıra, ekonomik ve teknolojik gelişime katkıda bulunmaktır” şeklinde konuştu.

Dinçer, bunun yanı sıra teknolojik zenginlikleriyle Arçelik’in dünya çapında yarattığı değerleri de şu şekilde açıkladı: “50 binden fazla çalışanımız ile 7 milyon 800 bin metrekarelik bir alanı kaplıyoruz. Bugüne kadar 560 milyonun üzerinde ürün ürettik ve bu, teknolojiyle hayatı kolaylaştıran bir marka olmanın getirdiği sorumlulukla bağlantılı.” dedi.

Topluma Yönelik Çeşitlilik ve Sürdürülebilirlik Vurgusu

Arçelik’in sosyal projelerine de değinen Can Dinçer, “Fırsat eşitliği, gençler ve çevresel sürdürülebilirlik gibi konuları öne çıkarıyor ve bu alanlara yatırımlar yapıyoruz. 2017’den bu yana Milli Futbol Takımları’nın ana sponsoru olarak spora katkı sağlıyoruz. Ayrıca, kadın girişimcileri desteklemek amacıyla başlatılan ‘Kadının İşi, Gücü’ projesi ile 133 kadın bayiyi ekosistemimize dahil ettik” şeklinde konuştu.

Global Büyüme ve Yenilikçilik

Arçelik, 57 ülkede 122 iştiraki ve 22 markası ile dünya çapında sürdürülebilir çözümler üretiyor. Müşteri odaklılık ve yenilikçilik ilkesiyle şirket, son 20 yılda önemli büyüme kaydetti. 2011 yılında Defy’i Güney Afrika pazarına kazandıran şirket, ardından Pakistan, Hindistan ve Bangladeş gibi pazarlara da adım attı. 2024 yılında Whirlpool ile Beko’nun Avrupa’daki iştiraklerini birleştirerek, Avrupa’nın en büyük beyaz eşya üreticisi haline gelmeyi hedefliyoruz.”

Arçelik Çekiliş ve Çelik Karakterinin Geri Dönüşü

Arçelik, 70’inci yıl coşkusunu tüketicileri ile paylaşmak adına özel bir çekiliş kampanyası düzenliyor. Kazananlar arasında Ford Mustang Mach-E ve Arçelik ürünleri yer alıyor. Ayrıca Arçelik’in sembol karakteri “Çelik” de, yeni bir yüzle tüketicilerle buluşacak.

Verilerle 70 Yıla Dair

Üretim

  • 560 milyonun üzerinde ürün üretimi gerçekleştirilmiştir.
  • 375 milyon beyaz eşyanın üst üste dizilmesi Ay’a kadar ulaşabilir.

Çevresel Sürdürülebilirlik

Üretilen bulaşık makineleri sayesinde elde edilen su tasarrufu, 6,5 Sapanca Gölü’ne eşdeğerdir. Ayrıca, 2,77 milyon m³’lik su verimliliği sağlanmıştır.

Ar-ge

Türkiye’nin ilk beyaz eşya Ar-Ge merkezini kuran Arçelik, Avrupa Patent Ofisi’ne en çok başvuru yapan Türk şirketidir.

Tüketici Araştırmaları

Yapılan tüketici araştırmalarına göre, Türkiye’deki her 10 kişiden 8’i Arçelik’i güvenilir bir marka olarak tanımlamaktadır.

“`

Related Posts

Terörsüz Türkiye vizyonuna iş dünyasından tam destek: ‘Tarihi dönüm noktası’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Terörsüz Türkiye’ vizyonu, iş dünyasından geniş destek gördü. DEİK, TİM, İTO ve İSO başkanları, sürecin ülke için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ve ekonomik üretim ile yatırımlara büyük katkı sağlayacağını vurguladılar.

Binek otomobil ihracatı son 5 yılda yüzde 47 arttı

Türkiye, yılın ilk yarısında sadece Fransa’ya 1 milyar doların üzerinde binek otomobil ihracat edilirken, 2020 yılına göre yüzde 47 artan otomobil ihracatı, 4 milyar 295 milyon 729 bin dolardan 6 milyar 318 milyon 306 bin dolara çıktı.

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla bir araya geldi: Kırgınlıklar azaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.