2025 Ortaokul, lise devamsızlıktan sınıfta kalma var mı? Kaç günde sınıf tekrarı olur?

Öğrencilerin Devamsızlık ve Sınıfta Kalma Durumu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül’de başladı ve 20 Haziran’da sona erecek. Bu süreçte öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri devamsızlık kuralları. Özellikle, 2025 Ortaokul ve lise öğrencileri devamsızlık durumunda sınıfta kalma riskiyle karşı karşıya kalabilirler. Peki, sınıftan kalma durumuyla ilgili detaylar neler? Devamsızlık süreleri kaç gün olmalı?

Devamsızlık Süreleri ve Sınıfta Kalma Kuralları

  • Özürsüz devamsızlık süresi 10 günü aşan öğrenciler, toplamda 30 günü geçtiğinde başarısız sayılır, ders puanları ne olursa olsun.
  • Birinci dereceden yakınını kaybeden öğrenciler için özürsüz devamsızlık süresi 10 günü aşmamalı, toplam devamsızlık süresi 40 gündür.
  • Üniversite hastanelerinde tedavi görenlerin, tutuklu öğrencilerin ve koruma altında bulunan öğrencilerin devamsızlık süreleri belirli koşullar altında 60 güne kadar uzatılabilir.
  • Özel eğitim ihtiyacı olan veya meslek liselerine kayıtlı öğrencilerin devamsızlık süreleri 70 güne kadar çıkabilir.

Devamsızlık Kuralları ve Sonuçları

Devamsızlık süresini dolduran öğrenciler, derslere ve sınavlara katılamaz, başarı belgeleri alamazlar. Durumları değerlendirildiğinde, bir sonraki eğitim öğretim yılında okula devam etme hakkı elde edebilirler.

Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise açık öğretime veya mesleki eğitim merkezlerine yönlendirilir.

Mesleki eğitim öğrencilerinin devamsızlık süresi, toplam ders saatlerinin altıda birini geçmemelidir.

Başarısızlığa sebep olan devamsızlık durumunda, işletmelerle sözleşmeler feshedilir ve sigorta çıkışları yapılır.

Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinden başarısız olanlar, ayrı ayrı yazılı ve uygulamalı sınavlara tabi tutulacaktır.

12. sınıf öğrencileri, başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sınıf tekrar etme hakkına sahiptir.

Related Posts

ZİRAAT BANKASI PERSONEL ALIMI SONUÇLARI 2025 | İÜ Ziraat Bankası sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2025, personel alımı yazılı sınav sonuçları açıklandı mı?

Ziraat Bankası personel alımı sınavları 28 Haziran 2025 Cumartesi günü gerçekleşti. Ankara, İstanbul-Anadolu, İstanbul-Avrupa olmak üzere 3 sınav merkezinde, İstanbul Üniversitesi tarafından söz konusu sınavın ardından, gözler Ziraat Bankası sınav sonuçları tarihine çevrildi. Toplam 140 sorunun sorulup 160 sürenin verildiği sınavda adayların, 1. bölümden en az yüzde 70’inin, 2. bölümden en az yüzde 60’ının ve 3. bölümden en az yüzde 50’sinin doğru olarak cevaplandırması gerekecek. Ziraat Bankası sınav sonuçları İstanbul Üniversitesi’nin https://ziraatbankisealim.istanbul.edu.tr internet adresi üzerinden ilan edilecek. Peki, İstanbul Üniversitesi Ziraat Bankası personel alımı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

DGS’ye (Dikey Geçiş Sınavı) girecek adaylar, sınav yerlerini öğrenmek için giriş belgelerine kilitlenmiş durumda. Peki, 2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

YKS eğitim bilgisi güncelleme ne zaman yapılacak? YKS eğitim bilgisi seçme/onaylama nasıl yapılır? ÖSYM duyurdu!

YKS eğitim bilgileri güncelleme ekranı adaylar tarafından kontrol ediliyor. 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası adayların eğitim bilgileri için ÖSYM’den duyuru geldi. YKS sınavına bu yıl da milyonlarca aday katılım sağladı. ÖSYM adaylara YKS eğitim bilgileri güncelleme tarihi hakkında yeni bir duyuru yayınladı. Adayların değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek belirli tarihlere kadar onaylamaları gerekiyor. Peki YKS eğitim bilgisi güncelleme ne zaman yapılacak? YKS 2025 eğitim bilgisi seçme/onaylama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

Muharrem İnce CHP’ye geçti mi, geri döndü mü? Muharrem İnce CHP’den ne zaman ayrıldı?

Türkiye’nin siyasi sahnesinde dikkat çeken isimlerden biri olan Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile uzun yıllar süren bağını 2021 yılında kopararak Memleket Partisi’ni kurmuştu. Ancak son dönemde, İnce’nin CHP’ye geri dönüş yapacağına dair iddialar siyasi kulisleri hareketlendirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “baba ocağı” vurgusuyla yaptığı davet ve İnce’nin bu çağrıya verdiği yanıt, 2025 yılının en çok konuşulan siyasi gelişmelerinden biri oldu. Peki, Muharrem İnce CHP’ye geçti mi, geri döndü mü? Muharrem İnce CHP’den ne zaman ayrıldı?

YKS’ye giren öğrenciler dikkat: ÖSYM’den bilgi güncelleme uyarısı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tamamlanmasının ardından adaylara Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden eğitim bilgilerini değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etme ve bu bilgileri 1 Temmuz tarihine kadar onaylama hatırlatmasında bulundu.

Nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur?

Nükleer tesis, barışçıl amaçlarla nükleer maddelerin üretildiği, işlendiği, kullanıldığı veya depolandığı tesislerdir. Bu tesisler genellikle elektrik üretmek için nükleer fisyon reaksiyonlarının kontrol edildiği nükleer enerji santrallerini içerir. Nükleer santraller, nükleer reaktörlerde açığa çıkan ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren büyük enerji üretim merkezleridir. Peki, nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur? İşte, merak edilen o detaylar