AB, Baltık Denizi’ndeki şebeke kesintisinden Rusya’yı sorumlu tuttu

Avrupa Birliği, Rusya’yı Elektik Şebekesi ve Kablo Kesintilerinden Sorumlu Tutuyor

Avrupa Birliği (AB), Finlandiya ve Estonya arasındaki elektik şebekesinin ve Baltık Denizi’ndeki telekomünikasyon kablolarının bağlantısında yaşanan kesintiden Rusya’yı sorumlu tutarak, Avrupa’nın kritik altyapısına yönelik saldırıları nedeniyle bu ülkeye yönelik ek yaptırımlar hazırlanacağını bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayın, “AB altyapısına yönelik tehditleri gözler önüne serdiğini” belirtti.

Von der Leyen, denizaltı kabloları da dahil olmak üzere Avrupa’nın kritik altyapısının korunmasını sağlayacaklarını taahhüt etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas da olayın “kritik altyapıya yönelik bir dizi şüpheli saldırının sonuncusu” olduğunu belirtti.

Kallas, “Şüpheli gemi, Rusya’nın savaş bütçesini finanse ederken güvenliği ve çevreyi tehdit eden gölge filosunun bir parçasıdır. Bu filoyu hedef almak için yaptırımlar da dahil olmak üzere daha fazla önlem önereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yüksek Temsilci, halihazırda bölgedeki elektrik arzının güvenliği için herhangi bir risk bulunmadığını kaydetti. (AA)

Related Posts

Muayene olmaya gittiği hastaneden televizyon çaldı

Afyonkarahisar’da muayene olmaya gelen bir kişi, hastaneden televizyon çaldı.

Trump Panama ve Süveyş kanallarından ücretsiz geçiş istiyor

ABD Başkanı Trump, Amerikan ticari ve askeri gemilerinin Panama ve Süveyş kanallarından ücretsiz geçmesi gerektiğini savundu.

Sancaktepe’de korkutan anlar: Binanın balkonu çöktü

İstanbul Sancaktepe’de 5 katlı metruk binanın en üst katında bulunan dairenin balkonu çöktü. Binanın 3 yıldır boş olduğu öğrenildi.

Rusya’dan gece bombardımanı: 149 İHA ile saldırdı

Rusya, Ukrayna’yı gece boyunca 149 insansız hava aracı vurdu.

Kıyafet kuralına uymadılar: Papa’nın cenazesinde “saygısız” liderler

Papa Francis’in cenaze töreninde en çok konuşulanlardan biri kıyafet tercihleri oldu. En çok da ABD Başkanı Trump, mavi takım elbisesiyle eleştiri oklarının hedefindeydi.

İBB’ye ikinci dalga operasyon: 50 gözaltı

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 53 isim hakkında gözaltı kararı verildi, 50 kişinin emniyetteki işlemleri başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir