‘Aile arabulucuk’ sisteminde geri sayım

Adalet Bakanlığı, Yargı Reformu ile Arabuluculuk Sistemini Genişletiyor

Adalet Bakanlığı, hukuk sistemine kazandırılan ve yargı reformuyla daha etkin hale getirilen arabuluculuk sayesinde uyuşmazlıklar kısa sürede çözüme kavuşturuluyor. Böylelikle mahkemelerin iş yükü azalırken toplumsal uzlaşı kültürüne katkı sağlanıyor.

İş, ticari, tüketici uyuşmazlıkları artık dava şartı olmadan arabuluculuk sayesinde çözüme kavuşurken, aile uyuşmazlıklarında da bu sistemin uygulanması planlanıyor.

Arabuluculuk Eğitimlerine Diyarbakır’da Başlandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un aile arabuluculuk sistemi üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü açıklaması üzerine Diyarbakır’da arabulucu avukatların eğitimlerine başlandı.

Diyarbakır Arabuluculuk Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Gülben Elhakan tarafından, 22 arabulucu avukata “aile arabuluculuk” sistemi hakkında bilgilendirme yapılıyor. Eğitim programı 84 saat sürecek.

Avukat Elhakan, özel hukukun birçok alanının arabuluculuğa uygun olduğunu belirterek, bu sistemin aile uyuşmazlıklarında da çözüm getirebileceğini vurguladı.

“Aile Arabuluculuk” Sistemi ile Yargıda Devrim Yaratılacak

Arabulucu avukat Elhakan’a göre, “aile arabuluculuk” sisteminin dava şartı olması durumunda birçok uyuşmazlık arabuluculuk yoluyla çözülebilecek. Bu da hukuk sisteminde ve toplumsal düzende devrim yaratacak.

Elhakan, çekişmeli boşanma davalarının uzun süreçlerine dikkat çekerek, arabuluculuk sayesinde tarafların daha az zaman ve enerji harcayacağını, çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerin azalacağını ifade etti.

“Aile Arabuluculuk” Sistemi Toplumun Menfaatine Olacak

Eğitim programına katılan avukatlardan Şükran Akın, arabuluculuk sisteminin yargı yükünü hafiflettiğini belirterek, “aile arabuluculuk” sistemi için umutlu olduklarını dile getirdi.

Avukat Hakan Özmen de aile arabuluculuk sisteminin uzayan yargı süreçlerini önleyeceğine inandıklarını ve toplumun genel menfaatine hizmet edeceğini söyledi.

Aile arabuluculuk sistemi, kamunun, toplumun ve eşlerin yararına olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sistem, önümüzdeki dönemde hukuk sisteminde ve toplumsal düzende olumlu değişikliklere yol açabilir.

Related Posts

Malezya-İran mahkum takası: 88 kişi ülkesine gönderildi

İran resmi haber ajansı IRNA, Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamayı yayımladı. Açıklamada, “Malezya’da hapis cezasına çarptırılan 88 İran vatandaşı, iki ülke arasında imzalanan mahkum nakli anlaşması doğrultusunda, cezalarının kalan kısmını …

Kardinaller, geleneksel papalık seçimi (konklav) öncesi ayinini yaptı

Vatikan’da Katolik Kilisesi’nin yeni papasını belirlemek üzere seçim süreci (Konklav) başladı.

Pakistan Hint Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı

Pakistan Yeni Delhi hükümetinin saldırılarını protesto etti. Hindistan’ın ‘Pakistan’ın egemenliğini açık bir şekilde ihlal ettiği’ vurgulanarak bölgesel barışı ve istikrarı tehdit ettiği için uyarıldığı açıklandı. PAKİSTAN HİNT MASLAHATGÜZARINI …

Lise eğitimi değişiyor mu? Masada 3 seçenek var

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, lise eğitimine daha esnek bir yapı kazandırmak için çalışmalara başladığı gündeme düştü. Bahsedilen yeni düzenlemeyle 4+4+4 şeklindeki 12 yıllık zorunlu eğitimin lise 3 ve 4’üncü sınıfına daha esnek bir yapının kazandırılacağı konuşuluyor.

2025 Hindistan Pakistan savaşı: İki ülke neden savaşıyor, Keşmir sorunu nedir?

Kuzey bölgelerdeki gerilimi tırmandıran Hindistan, dün başlattığı “Sindoor Operasyonu” kapsamında Pakistan’ın dokuz farklı noktasına füze saldırısı düzenledi. Yetkililer, operasyonun terör kaynaklı altyapıyı hedef aldığını belirtse de Mumbai yönetiminin bu adımı, iki nükleer güç arasındaki ilişkileri bir kez daha gerdi.

AB Zirvesi’ne katılacak

Avrupa güvenliğinin son günlerde sık sık tartışıldığı dönemde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na (Gymnich) katılacak. Türkiye, bu önemli …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir