Alevi katliamını savunan Yeni Şafak yazarına suç duyurusu

Alevilere Yönelik Saldırılar Kınandı

Suriye’de Esad yönetiminin devrilmesinden sonra Şam’da iktidarı ele geçiren cihatçı Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) güçleri, Sahil şeridinde yaşayan Alevilere karşı gerçekleştirdikleri saldırılarla tepki toplamıştı.

“Esad rejimi unsurları”na karşı gerçekleştirilen operasyon adı altında Lazkiye, Tartus, Dera illerinde Alevilere yönelik katliamlar gerçekleşirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, duruma tepki göstermişti. Özel, iktidara hitaben katliamın önlenmesi çağrısında bulunmuştu.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, ise Alevilere karşı kullanmış olduğu skandal ifadelerle dikkat çekmişti. HTŞ’nin saldırısına maruz kalan Aleviler için “Nusayri teröristler” ifadesini kullanan Kılıçarslan, Özel için “Her seferinde savunacak bir köpek topluluğu buluyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

NEFRET VE AYRIMCILIK GEREKÇESİYLE

DEM Parti Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu ve parti avukatları, Suriye’deki Alevilere yönelik kullanılan “nefret ve ayrımcılık” ifadeleri nedeniyle Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, ulusal ve uluslararası anlaşmalara vurgu yaparak, Kılıçarslan’ın yazısına yer verildi.

Suç duyurusunda, “Toplumu kin ve düşmanlığa teşvik etme, suç işlemeye teşvik, suçu ve suçluyu övme, nefret ve ayrımcılık suçu” gibi Türk Ceza Kanunu’nda bulunan maddeler kapsamında Kılıçarslan hakkında cezai işlem talep edildi.

Related Posts

Deprem korkusuyla parkta kalan eşi ve baldızını silahla vurdu

Esenyurt’ta deprem nedeniyle parkta çocuklarıyla birlikte kalan Pınar Bakırcı ve kardeşi, ayrı yaşadığı eşi Turgut Bakırcı tarafından silahla vuruldu. İki kadın hastaneye kaldırılken, şüpheli ise gözaltına alındı.

Özgür Özel Mersin’de: ‘Mitinge değil eyleme geldik’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin üçüncüsü için Mersin’e geldi. Özel, “Mitinge değil eyleme geldik, sonuç alana kadar da devam edeceğiz” dedi.

CHP’li kadın meclis üyesine hakaret etmişti: AKP’li Belediye Başkanı hakkında tedbir kararı verildi

CHP’li Meclis Üyesi Bahar Günçiçek’e hakaret eden AKP’li Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır hakkında tedbir kararı verildi.

Antalya’da şüpheli ölüm: İş yerinde cansız bedeni bulundu

Antalya’da evsiz Oktay Ozan Şehitoğlu, zaman zaman kaldığı iş yerinde ölü bulundu. Ölümün şüpheli bulunması üzerine Şehitoğlu’nun cansız bedeni, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Yolcu otobüslerine silahlı saldırı: 15 kişi kaçırıldı

Nijerya’nın Benue eyaletinde silahlı kişiler iki yolcu otobüsüne saldırı düzenledi. Saldırıda 15 kişinin kaçırıldığı bildirildi.

Yeni F-35’ler İsrail ordusuna gitti

İsrail ordusu, 3 adet F-35 savaş uçağını, ülkenin güneyindeki Nevatim Hava Üssü’nde teslim aldı.