Apple Watch için büyük yazılım güncellemeleri yolda

Apple Watch için Büyük Yazılım Güncellemeleri Yolda

Apple’ın akıllı saat tarafında bazı planları var. Özellikle gelecekteki modellerde yer alacak yeni özellikler, donanımlardan ziyade yazılımsal olarak sağlanacak. Bloomberg’den gelen yeni bir rapora göre Apple Watch’un Apple Intelligence’ı donanımsal olarak kazanmayacak, watchOS 12 ile bu mümkün olabilir.

Daha önce Apple Watch’un kamera ve ek sağlık sensörleriyle geleceği söylenmişti. Yeni ortaya çıkan rapor bunun tam da doğru olmayabileceğini gösteriyor. Apple Watch’un gelecekteki sürümleri de Apple’ın donanım tarafında planladığı değişikliklerden nasibini alacak.

Apple Watch, iPhone’a, Mac’e ve iPad’e gelecek arayüz ve tasarım değişiklikleriyle benzerlik taşıyacak şekilde; yarı saydam, yenilenmiş menüler, simgeler ve daha fazlasını içerecek.

Önceki söylentiler Apple Watch’un Apple Intelligence’ı çalıştırmak için gereken donanım yeteneklerine sahip olamayacağını söylerken, bildirim özetleri gibi bazı özelliklerin watchOS 12’yle beraber Apple Watch’lara geleceğini söylüyordu. Uzun zamandır beklenen Siri yenilemesi gibi daha fazla iyileştirme, kullanıcıların iPhone’larıyla beraber Apple Watch’a getirilebilir.

Öte yandan başka haberlerde Apple’ın akıllı saat üretiminde farklı tasarım tercihlerinin olacağını iddia ediyordu. Bir haberde, Apple’ın tamamen camdan yapılmış bir Apple Watch üretebileceği iddia edilmişti. Bir diğer haberde ise plastik veya benzeri bir malzemeden yapılmış daha ucuz bir Apple Watch SE’nin piyasaya sürüleceği belirtilmişti.

Related Posts

Türkiye çip üretiminde uzun vadeli planlara odaklanıyor

Teknolojideki hızlı gelişim dünyada çip ihtiyacını giderek artırırken Türkiye de bu alanda orta ve uzun vadeli uygulamalarla telekomünikasyondan bilişime, savunmadan otomotive kadar ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hedefliyor.

Artık hiçbir hesap güvende değil! Milyarlarca kullanıcının giriş bilgileri ele geçirildi

Ortaya çıkarılan yeni veri sızıntısı, çok sayıda platformdaki 16 milyar kullanıcının giriş bilgilerinin çalındığı tespit edildi. Google ve Apple başta olmak üzere çok sayıda sosyal medya hesabının da içinde olduğu bu sızıntıda iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi kullanmayan hesapların daha yüksek tehdit altında olduğu vurgulandı.

Tesla’nın insansı robot projesi Optimus’un başındaki isim şirketten ayrılıyor

Tesla’nın Optimus isimli insansı robot projesini firmanın geleceği için oldukça önemli. Şu sıralar Trump ile bir kriz içerisinde olan Elon Musk, her fırsatta bunu dile getiriyor. Nitekim projenin son aşamasına gelen insansı robotlarının yemek karıştırdığı, çöp topladığı ve yerleri süpürdüğü gibi detaylar ile karşılaşmıştık. Tüm bu süreç yolunda gidiyor gibi gözükse de Optimus projesinden çok önemli bir ayrılık geldi.

Milli yelkenciler Optimist Avrupa Şampiyonası’nda zirvede

İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen 2025 Optimist Avrupa Şampiyonası’nda Milli yelkenciler, 1 altın ve 1 bronz madalya alırken, takım halinde de birincilik elde etti.

Beynin fazla çalışmasını önleyecek yüz dövmesi geliştirildi

Sensörler, hava trafik kontrolörleri, kamyon şoförleri ve diğer işçilerin maruz kaldığı zihinsel zorlanmayı izleyerek güvenliklerine katkı sağlayabilir.

Türkiye Para Atletizm Grand Prix’sinde 9 madalya kazandı

Dünya Para Atletizm Grand Prix’sinin altıncı etabında milli takım, 7’si altın, 2’si gümüş 9 madalya kazandı. Millilerden Ali Enes Kaya, T12 100 metre, 200 metre ve 400 metre kategorilerinde üç altın, Serap Demirkapu, F12 gülle atmada ve cirit atmada altın madalya elde etti.