ATM’lerde yeni dönem: Para çekme limitleri değişti!

Türkiye’de Enflasyon ve Nakit Kullanımıyla İlgili Haber

Türkiye’de yüksek enflasyon ve nakit kullanımındaki artış, ekonomi yönetiminin yeni banknot basımı taleplerini reddetmesiyle daha büyük bir sorun haline gelmeye devam ediyor.

PARA ÇEKME LİMİTLERİNDE DEĞİŞİKLİKLER

Kurban bayramı öncesi, milyonlarca vatandaşın nakit ihtiyaçları, bankacılık sektörünü hazırlık yapmaya zorladı. Bu dönemde, alışverişler kredi ve banka kartlarıyla yapılırken, nakit taleplerine karşı bankalar, ATM para çekme limitlerinde değişikliğe gidiyor.

İş Bankası, Denizbank ve Akbank, ATM’lerden yapılacak ücretsiz para çekme limitlerini artırırken, bu değişikliklerin diğer bankalara da yayılması bekleniyor.

ATM Para Çekme Limitlerinde Değişiklikler

Türkiye’nin en büyük özel bankası İş Bankası, 10.000 TL olan kartlı ücretsiz para çekme limitini 20.000 TL’ye çıkardı. Banka, internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Tüm müşterilerimiz, kartlı veya kartsız (QR/Bluetooth) 20.000 TL’ye kadar ücretsiz işlem yapabilir” ifadelerini kullandı.

Denizbank da 7.500 TL olan günlük ücretsiz para çekme limitini 10.000 TL’ye yükseltti.

Bankaların belirlediği ATM çekim limitleri genellikle kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamıyor. Limitin üzerinde para çekmek isteyenler yüksek komisyon oranlarıyla karşılaşıyor. Kamu bankalarından VakıfBank günlük 20.000 TL limit belirlerken, Ziraat Bankası ve Halkbank, işlem limitlerini 10.000 TL ile sınırlı tutuyor. Ancak, özel bankaların yaptığı güncellemelerin ardından kamu bankalarının da limitleri artması bekleniyor.

Bankaların ATM Para Çekme Limitleri

  • Yapı Kredi: 10.000 TL
  • Akbank: 10.000 TL
  • Denizbank: 10.000 TL
  • Türkiye İş Bankası: 20.000 TL
  • Vakıfbank: 20.000 TL
  • Ziraat Bankası: 10.000 TL
  • Halkbank: 10.000 TL
  • Garanti BBVA: 10.000 TL
  • ING Bank: 10.000 TL
  • Fibabanka: 15.000 TL
  • Enpara: 10.000 TL

Related Posts

Terörsüz Türkiye vizyonuna iş dünyasından tam destek: ‘Tarihi dönüm noktası’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Terörsüz Türkiye’ vizyonu, iş dünyasından geniş destek gördü. DEİK, TİM, İTO ve İSO başkanları, sürecin ülke için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ve ekonomik üretim ile yatırımlara büyük katkı sağlayacağını vurguladılar.

Binek otomobil ihracatı son 5 yılda yüzde 47 arttı

Türkiye, yılın ilk yarısında sadece Fransa’ya 1 milyar doların üzerinde binek otomobil ihracat edilirken, 2020 yılına göre yüzde 47 artan otomobil ihracatı, 4 milyar 295 milyon 729 bin dolardan 6 milyar 318 milyon 306 bin dolara çıktı.

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla bir araya geldi: Kırgınlıklar azaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.