CHP’li Emir; Ahmet Özer, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Osman Kavala’yı ziyaret etti: Türkiye’nin demokratikleşmesini bekliyorlar

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve Gezi Davası Hükümlüleriyle Görüştü

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Silivri Marmara Kapalı Cezaevi’nde Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ile Gezi Davası hükümlüleri Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Osman Kavala’yı ziyaret etti. Emir, “Türkiye’de demokratikleşmenin olmasını, hukuk devletinin az da olsa böylesine kırık dökük olmayıp bir ölçüde düzeltilmesini bekliyorlar ve bir an evvel adalete, özgürlüklerine kavuşmayı bekliyorlar. Bir umutla Türkiye’yi yakından takip ediyorlar” dedi.

Ahmet Özer, 67 gündür tutuklu ve hâlâ iddianame yazılmamış durumda. Kendisine savcılıkta ve hakimlikte sorulan soruların içeriğinden anladıklarını ve dosyanın detaylarına baktıklarını belirten Emir, temelde hiçbir delil olmamasına rağmen zorlama bir tutukluluk sürecinin yaşandığını vurguladı. Gezi Davası hükümlülerinden Tayfun Kahraman’ın durumuna da değinen Emir, Kahraman’ın barışçıl bir amaçla eylem yaptığını ve özgür olmayı talep ettiğini söyledi.

Osman Kavala’nın hukuki sürecini eleştiren Emir, verilmiş AİHM kararlarına rağmen adaletsizliğin sürdüğünü ve hukuksuzluğa maruz kaldığını ifade etti. Can Atalay’ın durumunu da anlatan Emir, hukuki haklarının ihlal edildiğini ve milletvekili olarak görev yapamadığını vurguladı.

Emir, yapılanların milli iradeye saygısızlık ve sivil darbe girişimi olduğunu belirterek, adalet ve özgürlüklerin sağlanması için çaba harcanması gerektiğini söyledi. Hedeflerinin Türkiye’de demokratikleşme sürecine katkı sağlamak olduğunu belirten Emir, Gezi Davası hükümlüleriyle dayanışma içinde olduklarını ve adaletin yerini bulmasını beklediklerini ifade etti. (ANKA)

Annem Ankara: Ne Dönem Ne de Ankara Dizisi Olabiliyor!

Günün Öne Çıkan Haberleri

TIKLAYIN | Mansur Yavaş, Tuzla Piyade Okulu’nda meslekten çıkarılan teğmenlerin ABB’de görevlendirilmesi hakkında konuştu: Seyretmemiz beklenemez

TIKLAYIN | Nez’e ahlaksız teklif; Ali Koç’tan “bu kişinin kongre üyeliği askıya alınsın” talimatı!

TIKLAYIN | Meteoroloji’den sarı ve turuncu kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor!

TIKLAYIN | Eski başkan yurt dışına kaçtı; Yunus Emre Enstitüsü’nde milyonlarca dolarlık sahte fatura iddiası!

TIKLAYIN | Real Madrid mucizeyi başardı

TIKLAYIN | Hull City’den taraftarlarına “Türk bayrağı getirmeyin” uyarısı

Related Posts

Özgür Özel’den tüm CHP il başkanlıklarına Ahmet Hamdi Çamlı için talimat

Özgür Özel’den tüm CHP il başkanlıklarına Ahmet Hamdi Çamlı için talimat

İtalya’da pistteki uçağın motoruna çekilen bir kişi hayatını kaybetti

İtalya’da Bergamo Havalimanı’nın pistinde bir kişi yaşamını yitirdi. Havalimanı, olay nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

Çok konuşulacak iddia… ‘CHP’li 20 vekil istifa edecek’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel erken seçim vurgusunu sürdürürken, çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, ‘CHP, 20 milletvekilinin toplu istifası ile ara seçim için bastırma planı’ üzerinde çalışıyor.

Rusya ile İran arasında ‘nükleer krizi’ görüşmesi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 17. BRICS Liderler Zirvesi’nde bir araya gelerek İran’ın nükleer programına dair yaşanan krizi masaya yatırdı. Rusya Dışişleri …

Yavaş’tan ‘Ankara’ya operasyon yapılır mı?’ sorusuna yanıt: Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok

CHP’li belediyelere peş peşe operasyonlar düzenlenirken ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’ya da uzanır” iddialarına ilişkin “Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Kendisini şikayet eden engelliyi benzin dökerek yaktı

Gaziosmanpaşa’da telefonunu gasp ettiği için kendisinden şikayetçi olan Ahmet’i üzerine benzin dökerek yaktı.