Dışişleri Bakanı Fidan: Filistin Halkının Sürülmesine Karşıyız

DIŞİŞLERİ Bakanı Hakan Fidan, “Filistin halkının Gazze’den sürülmesi, başka ülkelere gönderilme projesine tamamen karşıyız. Bu gerçekten insanlık hukukuna aykırı bir teklif” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, iki günlük ziyaret için bugün Katar’a gitti. Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, Türkiye ve Katar’ın stratejik ilişkilere sahip iki ülke olduğunu belirterek, “Bu ilişki, bölgenin barışına, güvenliğine ve refahına büyük katkı sağlıyor. Suriye’nin acil ihtiyaçları için yapılması gerekenleri konuştuk. Suriye’nin çözüm bekleyen sorunlarına uluslararası çözüm şart” diye konuştu.

Terörün, Suriye’de yer bulmasına müsamaha göstermeyeceklerini vurgulayan Fidan, “Yeni yönetimin PKK/ YPG’ye yönelik adımlarını yakından izliyoruz. Gazze’deki ateşkesin devam etmesi gerekiyor. İsrail’in Gazze’ye yardımları ulaştırmasını engelleyici tavırlardan uzaklaştırılması gerekiyor. Uluslararası toplum üzerine düşen görevi yapmalı. Filistin halkının Gazze’den sürülmesi, başka ülkelere gönderilme projesine tamamen karşıyız. Bu gerçekten insanlık hukukuna aykırı bir teklif” ifadelerini kullandı.

BAKAN AL SANİ: FİLİSTİNLİLERİN TOPRAKLARINDA KALMALARI İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAMAYA HAZIRIZ

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ise ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Filistinlilerin topraklarında kalmaları için her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi. Türk mevkidaşı Fidan’la özellikle Filistin toprakları ve Suriye’deki durumla ilgili gelişmeleri görüştüklerini kaydeden Al Sani, “Görüşmelerde Suriye’ye uygulanan uluslararası yaptırımların kaldırılması gerekliliğini vurguladık” dedi.

Al Sani ayrıca Suriye’ye destek verilmesi gerektiği konusunda Dışişleri Bakanı Fidan ile hemfikir olduklarını bildirerek, görüşmede Gazze’deki ateşkes anlaşmasını ele aldıklarını ifade etti.

Related Posts

Özgür Özel’den tüm CHP il başkanlıklarına Ahmet Hamdi Çamlı için talimat

Özgür Özel’den tüm CHP il başkanlıklarına Ahmet Hamdi Çamlı için talimat

İtalya’da pistteki uçağın motoruna çekilen bir kişi hayatını kaybetti

İtalya’da Bergamo Havalimanı’nın pistinde bir kişi yaşamını yitirdi. Havalimanı, olay nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

Çok konuşulacak iddia… ‘CHP’li 20 vekil istifa edecek’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel erken seçim vurgusunu sürdürürken, çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, ‘CHP, 20 milletvekilinin toplu istifası ile ara seçim için bastırma planı’ üzerinde çalışıyor.

Rusya ile İran arasında ‘nükleer krizi’ görüşmesi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 17. BRICS Liderler Zirvesi’nde bir araya gelerek İran’ın nükleer programına dair yaşanan krizi masaya yatırdı. Rusya Dışişleri …

Yavaş’tan ‘Ankara’ya operasyon yapılır mı?’ sorusuna yanıt: Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok

CHP’li belediyelere peş peşe operasyonlar düzenlenirken ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’ya da uzanır” iddialarına ilişkin “Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Kendisini şikayet eden engelliyi benzin dökerek yaktı

Gaziosmanpaşa’da telefonunu gasp ettiği için kendisinden şikayetçi olan Ahmet’i üzerine benzin dökerek yaktı.