Erdoğan hedef aldı, MHP harekete geçti: Sokak röportajları için yeni gelişme

MHP’den Sokak Röportajlarına Yönelik Kanun Teklifi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokak röportajlarını eleştirmesinin ardından MHP harekete geçti. Meclis’e, sokak röportajlarına ilişkin yeni bir kanun teklifi sunuldu.

MHP’li Özdemir, “Son yıllarda artan şekilde, ‘sokak röportajı’ adı altında yapılan bazı etkinlikler, aslında önceden hazırlanmış senaryolarla ve planlanmış manzaralarla organize edilmektedir. Bu tür içeriklerin amacı, doğru bilgi almak veya yaymak değil; toplumda huzursuzluk yaratmak, halkı kin ve nefrete sürüklemek, kamu düzenini bozmak ve yanıltıcı bilgi yaymaktır. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan bu tür sokak röportajları, basın kurallarına uymayan veya basın kartı olmayan kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Oysa basın faaliyeti belirli etik kurallara, meslek ilkelerine ve düzenlemelere tabidir. Yetkisiz kişiler tarafından yapılan bu tür faaliyetler, basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Sunduğumuz kanun teklifi ile, sokak röportajlarına yönelik bu faaliyetlerin denetim altına alınması, yalnızca yetkilendirilmiş kişiler tarafından yapılması ve kurallara uymayanların cezalandırılması hedeflenmektedir. Bu düzenleme ile basın mesleğinin saygınlığını korumayı, toplumsal huzuru sağlamayı ve yanıltıcı bilgilerin önlenmesini amaçlıyoruz.” dedi.

ERDOĞAN ELEŞTİRMİŞTİ

Erdoğan, “Her eline mikrofon ve kamera alan kişi kendini gazeteci sanıyor, sokaklarda insanlar açıkça tahrik ediliyor. Özellikle ‘sokak röportajı’ adı altında, sokaklarda neredeyse terör estiriliyor. Öyle ki mikrofonu eline alan kişi, millete hakaret etme cesaretini kendinde buluyor.” ifadeleriyle sokak röportajlarını eleştirmişti.

Related Posts

İmamoğlu’na sosyal medya sansürü: Mansur Yavaş’tan ‘gerekçe’ tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İmamoğlu’nun sosyal medya platformu X’teki hesabına getirilen erişim engeline, “Gerekçeye baktığınız zaman sanki hüküm verilmiş gibi, mahkeme kararı olmadan suçlu ilan edilmiş gibi gerekçeler var ki bunlar asla kabul edilemez. Bunlar insan haklarına aykırı” diyerek tepki gösterdi.

Meclis’te kabul edildi: Bunu yapan 15 bin lira ceza ödeyecek

112’ye yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaların artırılmasını da öngören kanun teklifi, TBMM’de kabul edildi. Teklife göre; 112 Acil Çağrı Merkezi’ni meşgul etmek amacıyla arayarak görevlilerle konuşan veya ısrarla çağrı bırakanlara uygulanan idari para cezası 250 liradan 1500 liraya yükseltildi. Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarın asılsız olduğunun olay yerine giden ekiplerce tutanakla tespit edilmesi halinde ise 15 bin lira idari para cezası verilecek.

Bursa’da alev alan kamyon demir yığınına döndü

Bursa’da seyir halindeki kamyon alev alev yandı.

Akdeniz mavisi’ açık artırmaya çıkıyor… 20 milyon dolara alıcı bulabilir

Göz kamaştırıcı mavi elmas, 13 Mayıs’ta Cenevre’de düzenlenecek Sotheby’s müzayedesinde satışa çıkıyor. “Akdeniz Mavisi Elmas” adı verilen 10 karatlık değerli taşın, 13 Mayıs’taki müzayedede 20 milyon dolara kadar alıcı bulabileceği tahmin ediliyor.

Trump’tan ilk ABD’li Papa Prevost’a tebrik

ABD Başkanı Donald Trump, ilk ABD’li Papa Robert Prevost’u tebrik etti.

Ağıralioğlu’ndan ‘Terörsüz Türkiye süreci’ için referandum çağrısı: ‘Devletin başında devlet geldi, başımıza gelmeyen kalmadı’

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, iktidarın “terörsüz Türkiye” olarak adlandırdığı sürecin, şeffaflık ilkesiyle kamuoyuna anlatılması gerektiğini belirterek, “Referandum istiyoruz. Çok seviyorsunuz referandum yapmayı. Millet iradesinin üstünde irade tanımıyoruz. Biz de milletten başka onay merci kabul etmiyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir