Esnaf bankadaki parasına erişemiyor

Esnaf ve Sanatkârlar için Kredi Talebi Artıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomik zorlukların yaşandığı dönemde esnaf ve sanatkarların krediye olan ihtiyacının arttığını belirtti. Palandöken, işlerin açılması ve paraya duyulan gerekliliği vurgulayarak, taşkın haciz uygulamalarının esnafı mağdur ettiğini dile getirdi.

Özellikle esnafın borçlarını ödeyememesinin banka hesaplarının bloke edilmesiyle sonuçlandığını ifade eden Palandöken, bu durumun adaletsizlik yarattığını söyledi. Haciz işlemlerinin sadece borcun miktarıyla sınırlı olması gerektiğini ve diğer varlıklara dokunulmaması gerektiğini belirtti.

Esnafın krediye erişimini zorlaştıran engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Palandöken, devletin esnafın borçlarını yapılandırırken ödeme kolaylıkları sağlaması gerektiğini savundu. Önerisi üzerine devletin, esnafların kamu borçlarını taksitlendirerek sicil düzenlemesi yapması gerektiğini ifade etti.

Bankadaki Paralara Erişim Sorunu

TESK Genel Başkanı Palandöken, esnafın bankadaki paralarına dahi erişimde zorluk yaşadığını ve bu durumun işlerini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Borçlu oldukları SGK primlerini ödeyemedikleri durumlarda, banka hesaplarının haciz edilmesi nedeniyle bankadaki paralarına ulaşamadıklarını belirtti.

Bankadaki paralarının kendileri için en büyük teminat olduğunu söylemelerine rağmen, borçlarını ödemeden bankadan para çekememelerinin esnafı mağdur ettiğini vurgulayan Palandöken, Maliye Bakanı’na bu durumları düzeltme çağrısında bulundu.

Devletin Alacaklarını toplama İmkanı

Palandöken, esnaf için yapılan düzenlemelerle devletin alacaklarını tahsil etme şansının artacağını belirtti. Ayrıca, yapılandırma sürecinin esnafa rahatlama sağlayacağını ve diğer kredilere erişimlerini kolaylaştıracağını dile getirdi.

Geçmişteki kredi borçları veya gecikmiş ödemelerin, esnafın yeni kredi modellerine erişimini engellediğini ifade eden Palandöken, bu durumun ekonomiye katkı sağlamak isteyen esnaflar için büyük bir engel teşkil ettiğini belirtti. Maliye Bakanı ve hükümetten bu konuda adım atılmasını beklediğini ifade eden Palandöken, yapılandırmalarla devletin alacaklarını tahsil etme şansının artacağını sözlerine ekledi.

Related Posts

Konutu Türkiye’den almayı bıraktık! 4 yılda 10 katına çıktı

Türkiye ekonomisindeki belirsizlikler, dövizdeki oynaklık, konut alım dengelerini alt-üst etti. Konutta ilk kez net denge yurt dışında alımlar lehine açık verdi. Yurt içindeki yerleşikler konut alımında dışarı yönelirken yabancıların, Türkiye’den …

Terörsüz Türkiye vizyonuna iş dünyasından tam destek: ‘Tarihi dönüm noktası’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Terörsüz Türkiye’ vizyonu, iş dünyasından geniş destek gördü. DEİK, TİM, İTO ve İSO başkanları, sürecin ülke için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ve ekonomik üretim ile yatırımlara büyük katkı sağlayacağını vurguladılar.

Binek otomobil ihracatı son 5 yılda yüzde 47 arttı

Türkiye, yılın ilk yarısında sadece Fransa’ya 1 milyar doların üzerinde binek otomobil ihracat edilirken, 2020 yılına göre yüzde 47 artan otomobil ihracatı, 4 milyar 295 milyon 729 bin dolardan 6 milyar 318 milyon 306 bin dolara çıktı.

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.