Estel Kent Meydanı” projesi Midyat’ta değer katacak

Midyat’ta Estel Kent Meydanı Projesi Hayata Geçiyor

Mardin Midyat’ın Ortaçarşı mahallesinde 11 bin 611 metrekarelik alanda, 96 işyeri, otel, kapalı otopark ve cami gibi alanların yer alacağı modern bir proje hayata geçiriliyor. Bu projeyle birlikte, Midyat’ın yaşam ve iş alanları modern bir görünüme kavuşacak.

Kentin tarihi dokusunda önemli bir yer tutan çarşı, birçok kişinin anılarına ev sahipliği yapmaktaydı. Ancak zamanla işlevselliğini kaybeden çarşı, bölgenin görünümünü olumsuz yönde etkilemeye başlamıştı. Bu nedenle, 75 yıllık ve ömrünü tamamlamış betonarme yapılar yıkılarak yerlerine modern ve yöreye uygun taş mimariye sahip yapılara yer verilecek.

İş makinelerinin çalışmalarını sürdürdüğü çarşıda dükkânların yıkım kararı alınmış, esnaf ise iş yerlerini boşaltmaya başlamıştı. Kepçelerle yıkım işlemlerine başlanan çarşıda, yıkımın tamamlanmasının ardından yeni bir proje hayata geçirilecek ve böylece bölgenin yenilenmesi ve yeni fırsatların oluşması hedeflenmektedir.

Bölgede 50 yıldan uzun süredir esnaflık yapan Veysi İzgi, projeyi oldukça olumlu karşılayarak, “Midyat için hayırlı olsun. Babamın burada en eski esnaf olduğu ve 1950 yılından beri burada iş yaptığı bir yer. Bu proje memleketimiz için güzel bir adım olacak.” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında yaklaşık 100 iş yeri, cami, otel ve kapalı otopark gibi alanlar bulunacak. Çalışmalara, Belediye Başkan Vekili Asaf Demirdağ, Belediye Başkan yardımcıları ve işyeri sahipleri de katıldı.

Related Posts

Yavaş’tan ‘Ankara’ya operasyon yapılır mı?’ sorusuna yanıt: Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok

CHP’li belediyelere peş peşe operasyonlar düzenlenirken ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’ya da uzanır” iddialarına ilişkin “Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Kendisini şikayet eden engelliyi benzin dökerek yaktı

Gaziosmanpaşa’da telefonunu gasp ettiği için kendisinden şikayetçi olan Ahmet’i üzerine benzin dökerek yaktı.

Hamas’tan Müslüman liderlere çağrı: Kınama paradoksundan çıkın artık

Gazze’de terör devleti İsrail’in Filistinlilere yönelik 21 aydır süregelen soykırımına karşı izzet ve hürriyet mücadelesi veren Hamas, İslam ülkelerine çağrıda bulunarak yardım talep etti. Hamas’ın dünkü “Ateşkes müzakerelerine hazırız” açıklamasının akabinde İsrail yine Gazze’de bir katliam gerçekleştirmiş ve çok sayıda Filistinliyi şehit etmişti.

Elon Musk’tan sorduğu soru Trump’ın başını yakacak: ABD sistemini kökten değiştirecek

Elon Musk, ABD’de iki parti sistemine meydan okuyacak yeni bir siyasi oluşum için ilk adımı attı. X’te başlattığı “Amerika Partisi kurulsun mu?” anketi saatler içinde yüz binlerce yanıt aldı. Musk, Senato ve Meclis’te az sayıda koltukla sistemi kilitleyebileceklerini savundu.

Engelsiz yaşamda bir ilk: Kocaeli’de örnek merkez hizmete açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit’te inşa ettiği Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katıldığı törenle açıldı. Doğum öncesinden itibaren engelli bireylere destek sunmayı hedefleyen merkez, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Sadece 15 dakika güneşte uyudu… Gözünü açtığında kabus başladı

Sadece 15 dakikalık güneş maruziyeti, 67 yaşındaki kadının yüzünü tanınmaz hale getirdi. Güneş zehirlenmesi teşhisi konulan kadın şimdi başka bir hastalıkla mücadele ediyor…