Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT’tan Denizcilik Sektörüne Özel LRIT Sistemi

TÜRKSAT, LRIT Sistemi’nin 1000 deniz miline kadar kapsama alanı sunarak, limanlara gelen gemileri anlık olarak takip ettiğini duyurdu.

Türk bayraklı gemilerin konum, kimlik ve zaman bilgilerini dünyanın her yerine ileten sistem, deniz ticaretinin kritik rol oynadığı küresel ekonomide gemi trafiğinin doğru yönetilmesine büyük katkı sağlıyor. TÜRKSAT’ın yerli imkanlarla geliştirdiği LRIT Sistemi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde Türkiye’nin deniz güvenliğine önemli bir destek sunuyor. Bu sayede deniz kazalarının önlendiği, kaçakçılığın engellendiği ve deniz kirliliğiyle etkin bir şekilde mücadele edildiği belirtiliyor.

LRIT Sistemi, denizcilik sektörünün temel direği haline gelmiş durumda. Sistem, denizlerde güvenliği sağlamanın yanı sıra liman trafiğini de rahatlatıyor. Türkiye’nin denizcilik alanındaki güvenilir altyapısını daha da sağlamlaştıran sistem sayesinde, gemi izleme uygulamaları mobil ve tablet üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor.

“Deniz Ticareti Artık Çok Daha Güvenli”

TÜRKSAT’ın geliştirdiği LRIT Sistemi, denizcilikle ilgili tüm bilgileri tek bir ağ üzerinde topluyor ve gemilere yanaşma ve yük bilgilerine dair bilgilendirme sürecini hızlandırıyor. Ayrıca, milli yazılım ve donanımıyla stratejik bir özellik taşıyan sistem, Türk arama kurtarma sahası içinde seyir halindeki gemileri anlık olarak izleyebiliyor. Deniz trafiğini kontrol altında tutan sistem, deniz kirliliği ile mücadele çalışmalarına da önemli bir destek sunuyor.

LRIT Sistemi, yenilenen altyapısıyla siber güvenliği en üst seviyeye taşıyor. Güncellenen yazılım ve donanım yapısı sayesinde siber tehditlere karşı daha dirençli hale gelen sistem, Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından da tam not almayı başarıyor.

Related Posts

Emtia piyasalarında ‘tarife iyimserliği’ etkisi

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

‘Gelişmekte olan ülkeler ABD ile hemen anlaşmalı’

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Washington’daki Bahar Toplantıları sonrasında yaptığı açıklamada gelişmekte olan ülkelerin ABD ile mümkün olan en kısa sürede (Fast track) ticaret anlaşmaları yapması gerektiğini söyledi.

New York borsası yükselişle kapandı

ABD’nin tarifeler konusunda partnerleriyle yürüttüğü müzakerelerde beklenen olumlu gelişmeler borsalara yansıdı. New York borsası yükselişle kapandı.

ABD Başkanı Donald Trump’tan Çin’e karşı sert sözler!

ABD Başkanı Trump basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Trump, Çin’den “önemli bir şey” almadıkları sürece tarifeleri düşürmeyeceklerini söyledi.

Türk çay devi iflas bayrağını çekiyor

120 yıllık geçmişe sahip Türkiye’nin köklü çay markası Tirebolu 42, mali darboğazı aşamayınca konkordato sürecine girdi. Mahkeme, alacaklılarla yapılacak kritik toplantı için tarih verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir