Gençlere sosyal medya düzenlemesi ne zaman olacak? Bakan Uraloğlu açıkladı

Bakan Uraloğlu: 2024, Ulaştırma İçin Dolu Dolu Bir Yıl Olacak

Bakan Uraloğlu, 2024’ün ulaştırma sektörü için oldukça verimli bir yıl olacağını belirterek, geçen yıl birçok projenin hizmete açıldığını söyledi.

Türkiye’de şu anda 13 bin 919 kilometrelik bir demir yolu ağı bulunduğunu vurgulayan Uraloğlu, bunun 2 bin 251 kilometrelik kısmının hızlı tren hatları olduğunu dile getirdi.

Uraloğlu, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattı, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep ve Halkalı-Kapıkule, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli gibi hızlı tren projelerinin devam ettiğini belirterek, ayrıca planlanan Kırıkkale-Çorum hızlı tren hattı projesinin ihalesinin yapıldığını ve Ankara-İstanbul süper hızlı treninin projesi üzerinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Uraloğlu, Türkiye’nin Orta Koridor’un önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, ülkenin Irak’ın Fav Limanı’ndan başlayacak demir yolunun Avrupa’ya bağlanacağı güzergah üzerinde yer aldığını ifade etti.

Ülkenin Avrupa’ya demir yolu bağlantısını Marmaray vasıtasıyla sağladığını kaydeden Uraloğlu, Marmaray’da günlük 300 tren hareketi olduğunu ve 730 bin kişinin seyahat ettiğini belirtti. Ayrıca, Yavuz Sultan Selim Köprüsü yakınlarında çift hatlı bir demir yolu platformu bulunduğunu ve bu bölgede yüksek kapasiteli bir demir yolu projesinin fizibilite çalışmalarının tamamlandığını dile getirdi.

“Irak Kısmı Projenin Tamamlanma Aşamasında”

Irak’ta Kalkınma Yolu’nun ilk fazının bu yıl devreye alınacağını açıklayan Uraloğlu, projenin Fav Limanı’ndan başlayıp Bağdat üzerinden Ovaköy Sınır Kapısı’na kadar uzanan 1200 kilometrelik bir demir ve kara yolunu, enerji nakil hatlarını ve iletişim hatlarını içereceğini belirtti. Projede Irak tarafının tamamlanma aşamasında olduğunu ve finansman görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Uraloğlu, Türkiye’de toplam 58 havalimanı bulunduğunu ve Yozgat ile Bayburt-Gümüşhane havalimanlarının 2026’da bitirileceğini söyleyerek, ülkenin yakın ve orta vadeli havalimanı ihtiyacını karşılayacaklarını ve gerektiğinde yeni projeleri değerlendireceklerini ifade etti.

Ülkenin geçen yıl yurt dışı uçuşlarda 4 yeni lokasyon ekleyerek toplamda 349 noktaya ulaştığını belirten Uraloğlu, Türkiye’nin dünyanın en çok noktasına uçan ülkesi olduğunu ve 175 ülke ile havacılık anlaşması yaptıklarını paylaştı.

“USOM’daki Görevler Siber Güvenlik Başkanlığına Devredilecek”

Ülkenin haberleşme trafiğini yönetme ve siber güvenlik konularında görevleri bulunan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK), Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezinin (USOM) görevlerinin Siber Güvenlik Başkanlığı’na devredileceğini söyleyen Uraloğlu, BTK bünyesinde kurulan Siber Güvenlik Başkanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak faaliyet göstereceğini belirtti.

Uraloğlu, e-Devlet Kapısı’nın Siber Güvenlik Başkanlığı ile ilişkilendirilmesine dair bir çalışma olmadığını, iletişim ve haberleşme görevlerine devam edeceklerini vurguladı.

16 yaş altındaki gençlere yönelik sosyal medya düzenlemesi konusunda da bilgi veren Uraloğlu, bu yaş grubunda siber güvenliği sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini, 16 yaşın altındaki çocukların daha çok eğitim ve gelişime odaklanmasını amaçladıklarını ve bu konudaki çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Related Posts

Konutu Türkiye’den almayı bıraktık! 4 yılda 10 katına çıktı

Türkiye ekonomisindeki belirsizlikler, dövizdeki oynaklık, konut alım dengelerini alt-üst etti. Konutta ilk kez net denge yurt dışında alımlar lehine açık verdi. Yurt içindeki yerleşikler konut alımında dışarı yönelirken yabancıların, Türkiye’den …

Terörsüz Türkiye vizyonuna iş dünyasından tam destek: ‘Tarihi dönüm noktası’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Terörsüz Türkiye’ vizyonu, iş dünyasından geniş destek gördü. DEİK, TİM, İTO ve İSO başkanları, sürecin ülke için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ve ekonomik üretim ile yatırımlara büyük katkı sağlayacağını vurguladılar.

Binek otomobil ihracatı son 5 yılda yüzde 47 arttı

Türkiye, yılın ilk yarısında sadece Fransa’ya 1 milyar doların üzerinde binek otomobil ihracat edilirken, 2020 yılına göre yüzde 47 artan otomobil ihracatı, 4 milyar 295 milyon 729 bin dolardan 6 milyar 318 milyon 306 bin dolara çıktı.

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.