HÜDA PAR’dan TBMM Başkanlığı için Numan Kurtulmuş’a destek: ‘Bizim de adayımızdır’

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu Meclis’te Ziyaret Etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu Meclis’teki odasında ziyaret etti. Ziyarete AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta eşlik ederken, Yapıcıoğlu’na HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç de eşlik etti.

“Destek Talebi İçin Bize Geldi”

Ziyaret sonrasında konuşan Yapıcıoğlu, yarın gerçekleştirilecek olan Meclis Başkanlık seçiminde Kurtulmuş’u destekleyeceklerini belirtti. Yapıcıoğlu, “Yeni bir başkanlık seçimi yapılacak. Yeniden kendisi AK Parti’nin ve MHP’nin ilan edilmiş adayıdır. Aynı zamanda HÜDA PAR’ın da adayıdır. Destek talebi için bize geldi. Desteğimiz kendisinedir. Biz ilk turdan itibaren oylarımızla kendisini destekleyeceğiz. Memleket meselelerinin bir kısmını, yakın tarihte gündemde olan meselelerin bir kısmını da konuştuk. Bunlarla ilgili faydalı bir görüşme oldu, fikir alışverişinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’un Açıklamaları:

”TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerden sonra grubu bulunmayan partilerle de görüşmelerimizi HÜDA PAR’ı ziyaret ederek başlattık. Türkiye’nin genel meseleleri, özellikle son süreçte Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden birisi olan iç kalenin tahkim edilmesi bakımından, Türkiye’de barışın, huzurun, kardeşliğin temin edilmesi bakımından fevkalade önemli olan Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk.

Aynı zamanda önümüzdeki dönemde TBMM’nin çalışmaları, bu çalışmalarda takip edilecek usul, yöntemler ve Terörsüz Türkiye ile ilgili oluşturulacak komisyonla ilgili fikirlerini ve değerlendirmelerini aldık. TBMM 28. Dönem Başkanlığının ikinci dönemi için de desteklerini talep ettik. Destekleri dolayısıyla kendilerine çok teşekkür ediyorum.

TBMM’nin çalışmalarının Türkiye demokrasisinin standartlarını yükselten, Türkiye’de barışa, huzura, kardeşliğe katkı sunan bir çalışma düzeni içerisinde olmasını temenni ediyorum. Grubu olmayan diğer siyasi partilerden randevu talep ettik. Bir kısmı Ankara’da olmadığı için bugün telefonla görüşmelerimiz oldu iki değerli genel başkanla. Burada olamayacakları için onlarla görüşmelerimizi fiilen gerçekleştiremedik.”

Related Posts

SÖZCÜ yazdı, yasakçı rektör geri adım attı

Fırat Üniversitesi’nde ‘Çimlerde oturmak yasaktır’ levhaları SÖZCÜ’nün gündeme getirmesiyle kaldırıldı. Daha önce kişiye özel ilanlarla gündeme gelen Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş’ın kampüs içerisindeki yeşil alanlara astığı “Çimlerde oturmak, piknik yapmak yasaktır” levhaları, öğrenciler arasında büyük tepki yaratmıştı.

Muğla’da dev torbacı operasyonu

Uyuşturucu madde satıcılarına yönelik eş zamanlı olarak Muğla’da düzenlenen operasyonlarda; 73 torbacı yakalandı.

Özgür Özel’den kayyum iddialarına çok sert çıkış

CHP lideri Özel kayyum iddialarına partisinin grup toplantısında çok sert cevap verdi.

Tolga Şardan’dan çok konuşulacak ‘Akın Gürlek’ iddiası: ‘Ankara’da daha önemli bir göreve getirilecek’

Gazeteci Tolga Şardan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkındaki ‘terör’ dosyasını tamamladıktan sonra Adalet Bakanlığı’nda daha önemli bir göreve getirileceğini öne sürdü.

Trump ve Putin İngiltere’yi endişelendirdi: İngiltere Avrupa’da savaşa hazırlanıyor! Nükleer denizaltılar, uçaklar ve füzeler yolda

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ülkesinin Soğuk Savaş’tan bu yana en ciddi askeri tehditlerle karşı karşıya olduğunu dile getirdi. İngiltere’nin yeni saldırı denizaltılarını inşa edeceği Glasgow’daki tersanede konuşan Starmer, Rusya’yı saldırganlıkla suçlayarak, Avrupa’daki savaş riskine dikkat çekti.

Güney Kore’de seçim heyecanı! Halk sandık başına gitti

Güney Kore’de, eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’ün görevden azledilmesinin ardından yeni devlet başkanını belirleyecek seçimler bugün yapılıyor. Ulusal Seçim Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 44 milyon kayıtlı seçmenin olduğu ülkede …