İsrail’den çarpıcı itiraf: Hamaney öldürmek istedik, ama…

İsrail Savunma Bakanı: “Hamaney’i Öldürmek İstiyorduk Ama Bulamadık”

İsrail Savunma Bakanı Israil Katz, Perşembe akşamı canlı yayında önemli bir açıklama yaptı.

Katz, İran ile yaşanan 12 günlük çatışma sırasında İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’i hedef aldıklarını ancak uygun bir fırsat bulamadıklarını itiraf etti.

İsrail Devlet Televizyonu Kanal 13’e konuşan Katz, “Eğer şansımız olsaydı, onu ortadan kaldırırdık” şeklinde konuştu.

Hamaney’i bulmak için ellerinden geleni yaptıklarını ancak ne kadar çabalarsa çabalasınlar İran Dini Lideri’ni bulamadıklarını kabul etti.

‘Hamaney Çok Derinlere İndi’

Katz, yaptığı açıklamalarda da benzer ifadeler kullandı. İsrail’in İran’ın nükleer veya uzun menzilli füze programlarını engellemek için uğraştıklarını ancak Hamaney’i bulamadıklarını yineledi.

Hamaney’e yönelik bir operasyon düzenlemeyi planladıklarını belirten Katz, “Hamaney bu durumu fark etti, derinlere saklandı, komutanlarla temasını kesti, bu yüzden onu vuramadık” şeklinde konuştu.

ABD’nin bu tür bir operasyon için onay verip vermediğine ilişkin soruya ise “Bu tür konularda izin almak zorunda değiliz” yanıtını verdi.

‘ABD Desteğinden Eminiz’

Katz ayrıca İran’daki zenginleştirilmiş uranyumun nerede olduğunu bilmediklerini ancak İran’ın uranyum zenginleştirme kapasitesini ortadan kaldırdıklarını iddia etti.

İran’ın nükleer programını ne kadar geriletildiği konusunda tartışmalar olsa da Katz, İran’ın bu hasarı onarması gerekeceğini savundu.

Savunma Bakanı, “Bu uzun bir süreç olacak ama buna engel olacağız” dedi. Ayrıca savaşın başladığı tarihte ABD Başkanı Donald Trump’ın katılımının net olmadığını ancak ABD’nin savunmada destek vereceğinden emin olduklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

Trump Suriye’ye yaptırımları sonlandırdı

Beyaz Saray’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldırdığı belirtildi. Açıklamada, “Başkan Donald Trump, bugün ülkenin istikrar ve barışa giden yolunu desteklemek amacıyla Suriye’ye yaptırım programını …

Rusya, Ukrayna’ya ‘son darbeyi’ indirmek için hazır

Rusya, Sumi sınırına 50 bin askerle yığılırken cephe hattı 1.200 kilometreye ulaştı. Kremlin, insan gücüyle Ukrayna ordusunu yıpratmayı hedefliyor. Asıl hedefin Odesa olduğu iddia edilirken, bu düşerse Ukrayna masaya zayıf oturabilir.

‘Kurultay davası’ ertelendi… CHP’nin avukatı Çağlar Çağlayan’dan ilk açıklama: ‘Davanın siyaset gündeminde yeri kalmadı!’

CHP Kurultayı iptal davasının ertelenmesinin ardından açıklama yapan CHP’nin avukatı Çağlar Çağlayan, “Mahkemenin partiyi kimin yöneteceğine dair bir şey demesi mümkün değildir. Bu duruşmanın Eylül’de de reddedileceğini düşünüyoruz. Siyaset gündeminde de bir değeri kalmamıştır” dedi.

Ukrayna: Rus ordusu, 61 füze ve 477 İHA ile saldırı düzenledi

Ukrayna: Rus ordusu, 61 füze ve 477 İHA ile saldırı düzenledi

Kocaeli’de Atatürk büstüne ahlaksız saldırıyı kameraya kaydetti! Bu kaçıncı saygısızlık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ebedi lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne saygısızca ve ahlaksızca saldıran bir şahıs o anları videoya aldı

“Türk istihbaratı Colani’ye suikastı önledi” iddiası. İsrailli gazeteci duyurdu

Ebu Muhammed Colani olarak da bilinen Suriye Cumhurbaşkanı Ahmet eş Şara’nın suikast girişiminden kurtulduğu belirtiliyor. İddiaya göre suikastı Türk istihbaratı engelledi. ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, 12 Haziran …