Kripto para yatırımcıları için uzmanlardan iki kritik uyarı

Kripto Piyasası 2025’e Kadar Boğa Trendini Koruyabilir, Bitcoin 180.000 Dolara Çıkabilir

Analistlerin çoğunluğu, 2025 yılına kadar boğa piyasasının devam edeceğine ve Bitcoin’in 180.000 dolara yükselebileceğine inanıyor. Ancak, Tezos’un kurucu ortağı Arthur Breitman iki büyük risk faktörüne dikkat çekiyor. ABD ekonomisinin resesyona girmesi ve kripto sektöründe döngüsel yapının oluşturduğu iç riskler Bitcoin için tehlike oluşturabilir. Son piyasa düzeltmelerine rağmen, analistler Bitcoin’in 2025’in üçüncü çeyreğinden sonra zirve yapmasını bekliyor.

ABD Ekonomisindeki Resesyon Tehlikesi Kripto Para Piyasalarını Etkiliyor

Piyasadaki son düzeltmelerden sonra bile analistler, Bitcoin’in 2025’in üçüncü çeyreğinden sonra 160.000-180.000 dolar aralığında zirve yapacağını tahmin ediyor. Ancak, Tezos’un kurucusu Breitman, sektördeki içsel döngüsel risklerin yanı sıra dış ekonomik faktörlerin Bitcoin için gerçek tehlike oluşturduğunu belirtiyor. DeFi’nin kendi kendini finanse etmesi ve tokenların yalnızca spekülasyon amaçlı kullanılması, gelir üreten işletmelere dayalı geleneksel borsalardan farklı olarak kripto piyasasında ciddi bir risk oluşturabilir.

Kripto analistlerinin çoğu, boğa piyasasının 2025 sonuna kadar devam edeceğini düşünüyor. Bitcoin fiyat tahminleri genellikle 160.000 dolardan 180.000 doların üzerine çıkıyor.

Tezos’un kurucu ortağı Arthur Breitman, kripto sektörünün en büyük riskinin döngüsel ekonomik yapısı olduğunu vurguluyor. Breitman’a göre, sektörün hala temellendirme aşamasında olması ana riski oluşturuyor. Breitman, “Sektördeki ana risk, hala her şeyin çok döngüsel olmasıdır.” şeklinde konuştu.

Özellikle DeFi sektörüne odaklanarak eleştiren Breitman, “DeFi’nin asıl amacı bir şeylerin finansmanını sağlamaktır ancak eğer DeFi yalnızca kendi içinde dönüyorsa, bu döngüsel bir yapı oluşturur. Bu durum, gelir getiren işletmelere dayalı geleneksel borsalardan farklıdır.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda yaşanan memecoin çöküşleri, kripto ekonomisinin hassaslığını gözler önüne seriyor. Örneğin, Solana Şubat ayında, memecoin dolandırıcılığı dalgasının ardından 485 milyon dolardan fazla değer kaybetti.

Makroekonomik endişeler de kripto piyasaları için tehdit oluşturabilir. Breitman, “Piyasada çok fazla iyimserlik var ancak geleneksel resesyon göstergelerindeki dalgalanmaları görmezden gelemeyiz.” dedi.

Kripto para piyasalarının hala teknoloji hisseleriyle güçlü bir ilişkisi olduğuna dikkat çekiliyor. Bu da resesyona işaret eden bir faktör olabilir. ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalat tarifeleri, potansiyel bir resesyon endişelerini yeniden gündeme getirdi.

Piyasa katılımcılarına göre, ABD’de bu yıl bir resesyon olasılığı %40’ın üzerinde. Bu oran, daha önce yüzde 22 olarak tahmin edilmişti.

Related Posts

Konutu Türkiye’den almayı bıraktık! 4 yılda 10 katına çıktı

Türkiye ekonomisindeki belirsizlikler, dövizdeki oynaklık, konut alım dengelerini alt-üst etti. Konutta ilk kez net denge yurt dışında alımlar lehine açık verdi. Yurt içindeki yerleşikler konut alımında dışarı yönelirken yabancıların, Türkiye’den …

Terörsüz Türkiye vizyonuna iş dünyasından tam destek: ‘Tarihi dönüm noktası’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Terörsüz Türkiye’ vizyonu, iş dünyasından geniş destek gördü. DEİK, TİM, İTO ve İSO başkanları, sürecin ülke için tarihi bir dönüm noktası olduğunu ve ekonomik üretim ile yatırımlara büyük katkı sağlayacağını vurguladılar.

Binek otomobil ihracatı son 5 yılda yüzde 47 arttı

Türkiye, yılın ilk yarısında sadece Fransa’ya 1 milyar doların üzerinde binek otomobil ihracat edilirken, 2020 yılına göre yüzde 47 artan otomobil ihracatı, 4 milyar 295 milyon 729 bin dolardan 6 milyar 318 milyon 306 bin dolara çıktı.

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.