Muğla’nın tarihi güzelliklerine rekor ilgi

Muğla’nın Tarihi ve Doğal Güzellikleri Turistleri Kendine Çekiyor

Muğla, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi doğal güzellikleriyle öne çıkan turizm merkezleriyle milyonlarca turisti ağırlıyor. Ancak Muğla sadece deniz, kum ve güneşle değil, aynı zamanda tarihi zenginlikleriyle de dikkat çekiyor.

Turistler, antik kentleri ve müzeleri gezmek için Muğla’yı tercih ediyor. Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Muğla’daki antik kentlerin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer aldığını belirtti.

Geçen yıl, Muğla’da bulunan 5 müze ve devam eden kazı çalışmaları 1 milyonu aşkın ziyaretçi tarafından gezildi. Bodrum Kalesi’nde bulunan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi en çok ziyaret edilen müze olurken, ikinci sırada Marmaris Müzesi yer aldı.

Muğla’nın Yatağan ilçesindeki antik kentler Stratonikeia ve Lagina ile Milas ilçesinde yer alan Beçin, Labranda, Euromos ve Heraklia gibi bölgeler de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Gece müzeciliğine büyük önem veren Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Kalesi’nde gece müzeciliğini başlattı ve bu uygulama da büyük ilgi gördü.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi geçen yıl 308 bin ziyaretçi ağırlarken, Marmaris Müzesi 155 bin 219 ziyaretçi aldı. Zeki Müren Müzesi ise 70 bin 163 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Sedir Adası ve Kayaköy gibi bölgeler de geçen yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak ön plana çıktı.

Related Posts

ZİRAAT BANKASI PERSONEL ALIMI SONUÇLARI 2025 | İÜ Ziraat Bankası sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2025, personel alımı yazılı sınav sonuçları açıklandı mı?

Ziraat Bankası personel alımı sınavları 28 Haziran 2025 Cumartesi günü gerçekleşti. Ankara, İstanbul-Anadolu, İstanbul-Avrupa olmak üzere 3 sınav merkezinde, İstanbul Üniversitesi tarafından söz konusu sınavın ardından, gözler Ziraat Bankası sınav sonuçları tarihine çevrildi. Toplam 140 sorunun sorulup 160 sürenin verildiği sınavda adayların, 1. bölümden en az yüzde 70’inin, 2. bölümden en az yüzde 60’ının ve 3. bölümden en az yüzde 50’sinin doğru olarak cevaplandırması gerekecek. Ziraat Bankası sınav sonuçları İstanbul Üniversitesi’nin https://ziraatbankisealim.istanbul.edu.tr internet adresi üzerinden ilan edilecek. Peki, İstanbul Üniversitesi Ziraat Bankası personel alımı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

DGS’ye (Dikey Geçiş Sınavı) girecek adaylar, sınav yerlerini öğrenmek için giriş belgelerine kilitlenmiş durumda. Peki, 2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

YKS eğitim bilgisi güncelleme ne zaman yapılacak? YKS eğitim bilgisi seçme/onaylama nasıl yapılır? ÖSYM duyurdu!

YKS eğitim bilgileri güncelleme ekranı adaylar tarafından kontrol ediliyor. 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası adayların eğitim bilgileri için ÖSYM’den duyuru geldi. YKS sınavına bu yıl da milyonlarca aday katılım sağladı. ÖSYM adaylara YKS eğitim bilgileri güncelleme tarihi hakkında yeni bir duyuru yayınladı. Adayların değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek belirli tarihlere kadar onaylamaları gerekiyor. Peki YKS eğitim bilgisi güncelleme ne zaman yapılacak? YKS 2025 eğitim bilgisi seçme/onaylama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar…

Muharrem İnce CHP’ye geçti mi, geri döndü mü? Muharrem İnce CHP’den ne zaman ayrıldı?

Türkiye’nin siyasi sahnesinde dikkat çeken isimlerden biri olan Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile uzun yıllar süren bağını 2021 yılında kopararak Memleket Partisi’ni kurmuştu. Ancak son dönemde, İnce’nin CHP’ye geri dönüş yapacağına dair iddialar siyasi kulisleri hareketlendirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “baba ocağı” vurgusuyla yaptığı davet ve İnce’nin bu çağrıya verdiği yanıt, 2025 yılının en çok konuşulan siyasi gelişmelerinden biri oldu. Peki, Muharrem İnce CHP’ye geçti mi, geri döndü mü? Muharrem İnce CHP’den ne zaman ayrıldı?

YKS’ye giren öğrenciler dikkat: ÖSYM’den bilgi güncelleme uyarısı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tamamlanmasının ardından adaylara Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden eğitim bilgilerini değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini kontrol etme ve bu bilgileri 1 Temmuz tarihine kadar onaylama hatırlatmasında bulundu.

Nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur?

Nükleer tesis, barışçıl amaçlarla nükleer maddelerin üretildiği, işlendiği, kullanıldığı veya depolandığı tesislerdir. Bu tesisler genellikle elektrik üretmek için nükleer fisyon reaksiyonlarının kontrol edildiği nükleer enerji santrallerini içerir. Nükleer santraller, nükleer reaktörlerde açığa çıkan ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren büyük enerji üretim merkezleridir. Peki, nükleer tesis nedir, ne demek? Nükleer tesis vurulursa ve patlarsa ne olur? İşte, merak edilen o detaylar