Piyasalarda kredi notu bekleyişi: Fitch’ten Türkiye’ye yeni not artırımı gelir mi?

Fitch Ratings, 2025 yılına ilişkin Türkiye için iki kredi notu gözden geçirme tarihi belirlemiş ve planlı gözden geçirmelerin ilkinin bugün, ikincisinin ise 25 Temmuz 2025 tarihinde açıklanacağını aktarmıştı. Ancak, kredi derecelendirme kuruluşlarının paylaştıkları tarihlerde bir rapor yayınlama zorunluluğu bulunmuyor.

Diğer büyük kredi derecelendirme kuruluşlarından S&P Global ile Moody’s, söz konusu tarihleri pas geçebiliyorken Fitch ise genellikle söz konusu tarihlerde raporunu yayımlıyor.

Bu kapsamda piyasalar ise Türkiye’nin kredi notunu son olarak eylül ayında “B+”dan “BB-“ye yükselten Fitch Ratings’in Türkiye ekonomisine dair son değerlendirmesini beklemeye başladı.

Son yapılan yukarı yönlü revizyona rağmen Fitch’in Türkiye’ye yönelik spekülatif olarak değerlendirilen mevcut kredi notu, yatırım yapılabilir seviyenin hala üç kademe altında yer alıyor.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

EKK, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz başkanlığında toplandı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

ABD’nin petrol sondaj kulesi sayısı azaldı

ABD’de petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 5 azaldı. ABD’deki petrol sondaj kulesi sayısı son bir yılda ise 22 azaldı.

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

SPK’dan kripto varlık platformlarına yönelik “rezerv kanıtı” düzenlemesi

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir