Polonez işçisi kazanımı Çatalca Adliyesi önünde “Erik Dalı” ile kutladı

Polonez İşçileri ve İşveren Uzlaşı Sağladı

Polonez işçileri sendikaya üye olduktan sonra işten çıkarıldı ve 6 aydır direnişteydi. Ancak sonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılan görüşme sonucunda işveren ve sendika temsilcisi arasında uzlaşı sağlandı. Bu önemli gelişme haberini işçiler, Çatalca Adliyesi önündeki eylem çadırında “Erik Dalı” ezgileriyle kutladılar.

Eylemler 6 Aydır Sürüyordu

Sendika üyesi olduktan sonra işten çıkarılan 146 Polonez işçisi, 172 gündür hakları için mücadele ediyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda daha önce yapılan toplantı sonuçsuz kalmıştı. Ancak bugün yapılan toplantıda işveren, işçilerin kıdem tazminatları, ihbar tazminatları ve boşta geçen süreleri gibi tüm haklarını karşılayacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yapılan anlaşmanın işçilerin haklarını teminat altına alan bir çerçevede olduğunu belirtti.

Çadırlar Kaldırılacak

İşçiler, direnişlerinin ardından aldıkları uzlaşı haberiyle sevinçlerini paylaştılar. Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, işçilerle yapmış olduğu açıklamada, hak mücadelesinde verdikleri destek için sendika, siyasi parti, dernek, sivil toplum kuruluşu, emniyet, bakanlık, işveren ve basın temsilcilerine teşekkürlerini iletti.

Sendika temsilcisi Durdu, kazanılan hakların detaylarının şu anda hesaplandığını ve sürecin işverenle çağrı üzerine devam edeceğini belirtti. Adliye önündeki çadırın kaldırılacağı ve kutlamaların fabrikanın önünde yapılacağı duyuruldu.

Kaynak: ANKA

Related Posts

Deprem korkusuyla parkta kalan eşi ve baldızını silahla vurdu

Esenyurt’ta deprem nedeniyle parkta çocuklarıyla birlikte kalan Pınar Bakırcı ve kardeşi, ayrı yaşadığı eşi Turgut Bakırcı tarafından silahla vuruldu. İki kadın hastaneye kaldırılken, şüpheli ise gözaltına alındı.

Özgür Özel Mersin’de: ‘Mitinge değil eyleme geldik’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin üçüncüsü için Mersin’e geldi. Özel, “Mitinge değil eyleme geldik, sonuç alana kadar da devam edeceğiz” dedi.

CHP’li kadın meclis üyesine hakaret etmişti: AKP’li Belediye Başkanı hakkında tedbir kararı verildi

CHP’li Meclis Üyesi Bahar Günçiçek’e hakaret eden AKP’li Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır hakkında tedbir kararı verildi.

Antalya’da şüpheli ölüm: İş yerinde cansız bedeni bulundu

Antalya’da evsiz Oktay Ozan Şehitoğlu, zaman zaman kaldığı iş yerinde ölü bulundu. Ölümün şüpheli bulunması üzerine Şehitoğlu’nun cansız bedeni, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Yolcu otobüslerine silahlı saldırı: 15 kişi kaçırıldı

Nijerya’nın Benue eyaletinde silahlı kişiler iki yolcu otobüsüne saldırı düzenledi. Saldırıda 15 kişinin kaçırıldığı bildirildi.

Yeni F-35’ler İsrail ordusuna gitti

İsrail ordusu, 3 adet F-35 savaş uçağını, ülkenin güneyindeki Nevatim Hava Üssü’nde teslim aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir