Şubat 10, 2025

Günün Öne Çıkan Haberleri ve Trendleri – Hamur Perisi

Ekonomi, spor, teknoloji, magazin haberleriyle günün trendlerini yakalayın; Hamur Perisi’nde taze gelişmelerle gününüzü zenginleştirin!

Referandumdan ‘evet’ kararı çıktı

Bartın’ın Eskihamidiye köyünde yapılan referandumda halk, mahalle statüsüne geçiş için ‘evet’ dedi. Köy, gerekli onay süreçlerinin ardından Kozcağız beldesine bağlanacak.

Eskihamidiye köyü mahalle statüsüne geçiyor

Bartın merkeze bağlı Eskihamidiye köyünde, mahalle statüsüne geçmek için düzenlenen referandumda halk kararını verdi. Daha önce iki kez yapılan ve sonuçları ‘hayır’ çıkan referandum bu kez ‘evet’ kararıyla sonuçlandı.

661 kayıtlı seçmenin bulunduğu köyde, sandık başına giden 466 kişiden 276’sı ‘evet’, 180’i ise ‘hayır’ oyu kullandı. Bu sonuçla birlikte Eskihamidiye köyü, Kozcağız beldesine bağlı bir mahalle olma yolunda önemli bir adım attı.

Referandum sonucunun ardından, belediye meclisinde alınacak kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Valilik tarafından onaylanması gerekiyor. Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından Eskihamidiye, köy statüsünden çıkarak Kozcağız Belediyesi’ne bağlanacak.

Köy halkı için tarihi bir karar olan referandum, bölge halkının gündeminde geniş yer bulurken, bundan sonraki adımlar dikkatle takip edilecek.

Diyarbakır escort
mardin escort
bursa escort
adana escort
izmir escort
ekmel ekmel