TİKA’dan İslamabad’da Yetim Çocuklara İftar

TİKA, Dünya Yetimler Günü’nde İhtiyaç Sahibi Çocuklarla Buluştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Dünya Yetimler Günü kapsamında İslamabad’da özel bir iftar programı düzenledi. Program kapsamında, Pakistan Beytülmal ve Al Khidmat Vakfı koruması altındaki 200 yetim çocuk bir araya geldi.

İftar programında TİKA tarafından hazırlanan bayramlık kıyafet ve kırtasiye setlerini içeren hediye paketleri çocuklara dağıtıldı. Programa, Pakistan Beytülmal yetkilileri, Pakistan’daki Türk kurum ve kuruluş temsilcileri ve Türk üniversite öğrencileri de katıldı.

Programda konuşan TİKA İslamabad Koordinatörü Saliha Tuna, Ramazan ayının yardımlaşma, paylaşma ve kardeşlik ayı olduğunu vurgulayarak, “Bugün yalnızca bir iftar sofrasında buluşmadık; aynı zamanda sevgili çocuklarımıza ne kadar değerli ve özel olduklarını hissettirmek için buradayız. Sizler geleceğin bilim insanları, öğretmenleri, sanatçıları ve liderleri olacaksınız. Bilin ki, Türkiye’de sizi düşünen, başarınızı görmek isteyen bir dost halk var. Bizler, Türk halkının size olan sevgi ve dostluğunun birer temsilcisi olarak buradayız” ifadelerine yer verdi.

Pakistan Beytülmal Genel Müdürü Shaheen Khalid Butt ise konuşmasında TİKA’ya uzun soluklu iş birliği ve desteğinden dolayı teşekkürlerini iletti. TİKA, Ramazan ayı süresince Pakistan’da toplam 3 bin gıda paketini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracak. – ANKARA

Related Posts

Adana’da Samanlık Yangını Söndürüldü

Saimbeyli’deki yangın, itfaiye ve Orman İşletme ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Kaymakam Kumcu’ya Ziyaretler Devam Ediyor

Köyceğiz Kaymakamı Mert Kumcu, hayırlı olsun ziyaretleri ve saha ziyaretleriyle görevine devam ediyor.

Aliağa’da Kuyuya Düşen Adam Kurtarıldı

15 metre derinliğindeki kuyudan C.E. itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

İsrail güvenlik kabinesi, Gazze’yi görüşmek üzere toplanıyor

İsrail güvenlik kabinesi, Gazze’ye sınırlı miktarda insani yardım girişine izin verilmesi kararı sonrası aşırı sağcı bakanların istifa tehdidi altında Gazze’yi görüşmek üzere toplanıyor.

Kabine yoğun gündemle toplandı: İşte masadaki konu başlıkları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine, Beştepe’de bir araya geldi. Yoğun gündemle toplanacak kabinede, ana gündem “orman yangınları” olacak. Orman yangınlarıyla mücadeledeki son durum ve alınacak yeni önlemler değerlendirilecek. “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda, terör örgütünün silah bırakma sürecindeki gelişmeler de masaya yatırılacak.

Sarıgerme’de Orman Yangını Kontrol Altında

Muğla’nın Sarıgerme Mahallesi’nde çıkan orman yangını 2 saat içinde kontrol altına alındı.